AZ is enthousiast en legt Sugawara voor vijf jaar vast

23 februari 2020, 10:17

AZ is in het afgelopen halfjaar overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Yukinari Sugawara. De negentienjarige Japanner speelt dit seizoen op huurbasis voor de Alkmaarders, die hem overnamen van Nagoya Grampus. De rechtsback heeft dusdanig veel indruk gemaakt bij AZ, dat de club besloten heeft om de optie in het huurcontract te lichten.

Hij wordt dus definitief overgenomen van de Japanse club en heeft een contract getekend tot de zomer van 2025. Dat bevestigt de club zondag op de dag van de wedstrijd tegen PEC Zwolle. "Het is mooi dat we Yuki het afgelopen half jaar hebben kunnen zien spelen en trainen", reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "We waren vrij snel overtuigd dat we de optie in zijn contract zouden lichten. Dat hebben we nu gedaan. Het is een jonge speler die laat zien dat hij er al klaar voor is als hij in het eerste elftal moet spelen. Dan is het mooi dat je een talent voor zo'n lange tijd kan vastleggen."

Tot dusver speelde de Japans jeugdinternational vijftien wedstrijden in de Eredivisie, waarvan vijf als basisspeler. Ook speelde hij zeven keer in de Europa League, één keer in de KNVB Beker en vijf duels voor Jong AZ. Hij scoorde tot dusver drie keer voor de Alkmaarders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen