Nijhuis: "Moeten discussiëren of de VAR hier moet ingrijpen"

22 februari 2020, 23:46

Bas Nijhuis was zaterdag de meest besproken man bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Fortuna Sittard (2-1). De arbiter gaf twee penalty's, allebei na ingrijpen van de VAR. Bij beide momenten was er nauwelijks sprake van een overtreding.

Nijhuis stond na afloop FOX Sports te woord en gaf aan dat bij het eerste moment, waarbij Robert Bozeník een duw kreeg va Lazaros Rota, niet veel gebeurde. "Dit is een moment waar we in Zeist over moeten discussiëren of de VAR hier wel of niet moet ingrijpen", zegt de scheidsrechter. De duw had weinig te maken met de kans, maar toch werd er een penalty gegeven. "In het veld zag ik dat de bal door Berghuis werd geschoten en op dat moment kreeg ik in mijn oor te horen dat ik naar de zijlijn moest komen. Op de beelden zag ik dat Bozeník geduwd wordt en dat hij een tik achter op zijn benen krijgt. Aan de hand daarvan gaf ik een strafschop."

Tien minuten later was het juist prijs voor Fortuna, omdat Justin Bijlow bij het uitkomen het hoofd van Felix Passlack had geraakt. "Bij die tweede had ik op het veld het gevoel dat Bijlow de bal speelde", aldus Nijhuis. "Bij het bekijken van de beelden zag ik dat de bal inderdaad gespeeld wordt, maar dat hij ook het hoofd van de aanvaller nog meeneemt. Dat was voor mij wel duidelijk een penalty."

Lees ook: Feyenoord ontdoet zich na omstreden penalty van boos Fortuna

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen