Late goal helpt VVV aan knappe zege in Groningen

Late goal helpt VVV aan knappe zege in Groningen

22 februari 2020 – VVV-Venlo heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Op bezoek bij FC Groningen leken de Limburgers een puntje te sprokkelen, maar een late treffer van Oussama Darfalou zorgde voor feest bij de bezoekers: 0-1. Zodoende heeft VVV na de winterstop twaalf punten gepakt in zes wedstrijden.Danny Buijs en Hans de Koning moesten allebei puzzelen voor hun basisopstelling. Groningen kon namelijk niet beschikken over de geschorste Mike te Wierik en de geblesseerden Django Warmerdam en Ajdin Hrustic. Zij werden vervangen door Ko Itakura, Samir Memisevic en Ahmed El Messaoudi. Aan de kant van VVV ontbrak Roel Janssen op zijn beurt vanwege een schorsing, terwijl Peter van Ooijen niet fit genoeg bleek om te spelen. Zodoende maakte Roy Gelmi zijn basisdebuut en was er ook een plekje vrijgekomen voor Haji Wright.

VVV kreeg na de winterstop slechts vier doelpunten tegen in vijf wedstrijden en ook Groningen had moeite om echt gevaarlijk te worden tegen de Limburgers. De thuisploeg had het betere van het spel, maar het vizier stond in aanvallend opzicht zeker niet op scherp. Vooral via linksback Bart van Hintum meldde de gastheer zich meerdere keren op de vijandelijke helft, al hoefde VVV-goalie Thorsten Kirschbaum slechts een paar kleine reddingen te verrichten. Daarnaast kregen onder meer Memisevic en Joel Asoro de bal niet tussen de palen.

Aan de overkant had VVV eigenlijk niets in te brengen. Alleen Darfalou liet zijn gezicht zien op de helft van Groningen. De huurling van Vitesse wel goed voor de grootste kans van de eerste helft. Na slordig balverlies van Itakura verscheen hij plotseling voor het doel van Sergio Padt, die echter niet in actie hoefde te komen. Itakura maakte zijn foutje namelijk goed door Darfalou van de bal te glijden, voordat hij het Groningse doel onder vuur kon nemen. Verder dan die ene kans kwamen de manschappen van De Koning niet.

Het tweede bedrijf begon niet bepaald spectaculair. Scheidsrechter Björn Kuipers zorgde voor het eerste leuke moment na de rust, nadat hij door zijn VAR naar de kant werd geroepen. Vanuit Zeist had men een handsbal van VVV'er Danny Post gezien, maar de arbiter besloot een eerdere duw van Memisevic te bestraffen en legde de bal niet op de stip. Aan de andere kant van het veld bleek Darfalou opnieuw vervelend voor de defensie van VVV. Dit keer voorkwam Van Hintum dat de spits richting het doel van Padt kon gaan.

Groningen probeerde met de entree van Mohamed El Hankouri en Romano Postema nog iets te forceren, maar kreeg in de slotfase het deksel hard op de neus. Een lange bal van Thomas Pachonik werd helemaal verkeerd ingeschat door Padt, die geen rekening had gehouden met Darfalou. De aanvalsleider van VVV was eerder bij de bal en knikte raak: 0-1. Volgende week vrijdag speelt Groningen in Tilburg een uitwedstrijd tegen Willem II. VVV speelt in eigen huis de Limburgse derby tegen directe concurrent Fortuna Sittard.

Opstellingen en beoordelingen:*
FC Groningen:
Sergio Padt 5; Deyovaisio Zeefuik 6.5, Ko Itakura 6, Samir Memisevic 6, Bart van Hintum 6.5; Ramon-Pascal Lundqvist 6, Azor Matusiwa 6 (88. Tomas Suslov -), Daniël van Kaam 6 (73. Romano Postema -), Ahmed El Messaoudi 6; Daishawn Redan 5.5 (73. Mohamed El Hankouri -), Joel Asoro 6.

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6.5; Thomas Pachonik 6.5, Nils Röseler 6.5, Roy Gelmi 6.5, Christian Kum 6.5; Danny Post 6.5, Thomas Bruns 6.5 (90. Stan van Dijck -), Jonathan Opoku 6.5; Haji Wright 6, Oussama Darfalou 7, John Yeboah 6.5.

Man of the Match: Oussama Darfalou
*: speler moet minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020