Superieur Leipzig houdt weer huis en vernedert Schalke 04

22 februari 2020, 21:33

Van vermoeidheid na de gewonnen wedstrijd tegen Tottenham Hotspur in de Champions League was zaterdag geen sprake bij RB Leipzig. De formatie van Julian Nagelsmann maakte tegen subtopper Schalke 04 een zeer frisse indruk en vernederde de nummer zes van de Bundesliga met liefst 0-5.

Leipzig won midweeks knap bij Tottenham en liet in Gelsenkirchen zien dat het prima meerdere keren in een week kan imponeren. Al in de eerste minuut kwam het door een goal van Marcel Sabitzer op voorsprong en dat was meteen een tik voor de thuisclub. RB Leipzig vocht daarna een pittig gevecht uit met Schalke en kon pas in de tweede helft verder uitlopen. Dat gebeurde in de zestigste minuut door een goal van Timo Werner, die snel na de 0-2 ook Marcel Halstenberg zag scoren. In de laatste tien minuten zette Leipzig wederom aan en dat zorgde voor nog twee goals.

Nieuweling Angelino tekende in de tachtigste minuut voor de 0-4 door na een fraaie solo raak te schieten in de verre hoek. Het was zijn eerste goal in Duitse dienst. Het werd nog erger voor Schalke, aangezien Emil Forsberg er ook nog 0-5 van maakte. Christopher Nkunku was met liefst vier assists een grote roerganger bij de topploeg. Leipzig staat door de tweede zege op rij nu weer tweede op één punt van Bayern München. Schalke is nu vijf wedstrijden op rij zonder overwinning en moet vrezen dat het weg gaat zakken in het linkerrijtje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen