Emmen wint in doelpuntenfeest van Willem II

22 februari 2020, 20:24   Bijgewerkt: 22 februari 2020, 20:37

FC Emmen heeft in een zeer aantrekkelijk duel met 4-2 gewonnen van nummer vijf Willem II. De thuisploeg kwam op voorsprong door Miguel Aurajo, maar zag Pol Llonch in de tweede helft gelijkmaken. Wat volgde was een knotsgekke fase waarin er twee Emmen-treffers vielen binnen twee minuten (Michael de Leeuw en Luka Adzic). Willem II kwam door Mike Trésor Ndayishimiye terug in de wedstrijd, maar zag Sergio Pena (goal en twee assists) zeven minuten het duel beslissen: 4-2.

Zaterdag 22 februari 2020, de dag van het duel tussen FC Emmen en Willem II, maar ook het begin van Carnaval 2020. Voor de stad Tilburg is het jaarlijkse feest erg belangrijk. Ondanks de plaatselijke feestelijkheden waren er toch ruim 375 Willem II-supporters meegereisd naar Emmen. Het gaat dit seizoen ook uitzonderlijk goed met Willem II. Het staat op de vijfde plaats na 22 wedstrijden. Met Emmen troffen de Brabanders een ploeg die zeer sterk is in eigen huis. Maar liefst 23 van de 26 punten werden in Drenthe gehaald.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op tussen FC Emmen en Willem II. De thuisploeg zocht iets vaker de aanval, maar echt grote kansen kwamen er niet. De eerste mogelijkheid om de score te openen was voor Willem II. Ché Nunnely beproefde zijn geluk met een schot, maar Emmen-goalie Dennis Telgenkamp kon redding brengen. Aan de andere kant kon Karim Frei collega-keeper Timon Wellenreuther niet verrassen.

Na dat schotje van Frei werd Emmen iets sterker en kwam het ook meteen op voorsprong. Na een goede corner van Sergio Pena kon Miguel Aurajo zijn eerste goal voor FC Emmen binnenkoppen voor 1-0. Willem II was even aangeslagen door de tegentreffer, maar herpakte zich vrij snel. Zo was Vangelis Pavlidis dichtbij de gelijkmaker; de Griekse spits kreeg de bal er van dichtbij niet in. De Tilburgers bleven de aanval zoeken en de volgende kans op de 1-1 was voor Mike Trésor Ndayishimiye. De middenvelder zette zelf een aanval op, kreeg de bal terug van Ché Nunnely, maar raakte de bal vervolgens in kansrijke positie helemaal verkeerd.

Emmen moest dus in de verdedigende stellingen en viel nog sporadisch aan in het restant van de eerste helft. Op slag van rust moest zag het bovendien Karim Frei geblesseerd naar de kant gaan. Luka Adzic was zijn vervanger en die kon zich meteen onsterfelijk maken in Emmen, hij kreeg namelijk dé kans op 2-0. Na mistasten van Sebastian Holmén belandde de bal bij de Serviër, die teveel tijd nodig had en zijn schot gepareerd zag worden door Wellenreuter.

Vrijwel direct na de aftrap zorgde Michael de Leeuw met een snoeihard schot voor een nieuwe voorsprong van Emmen. De Tilburgers waren vervolgens dusdanig aangeslagen, dat een goede organisatie ver te zoeken was. Dat resulteerde binnen de minuut in de 3-1 van Adzic. Hij schatte een pass van Sergio Pena op waarde en verschalkte Wellenreuther met een hard schot.

Willem II was weer helemaal terug bij af en een nederlaag leek aanstaande. De Brabanders gaven echter niet op en gingen opnieuw op zoek naar een treffer. Die werd uiteindelijk gemaakt vanaf de penaltystip. Michaël Heylen hield Nunnely opzichtig vast en Ndayishimiye benutte het buitenkansje: 3-2.

Nu was het de thuisploeg die weer een tik te verwerken kreeg. Emmen stond weliswaar nog op voorsprong, maar de marge was inmiddels weer teruggebracht tot één treffer. Echter hadden de Drenthenaren opnieuw een snelle reactie op een Tilburgse treffer. Pena kon op aangeven van Adzic in alle vrijheid aanleggen voor een doeltreffend schot: 4-2.

De veerkracht bij Willem II was groot vanavond, maar niet zó groot. Zodoende moesten de Tilburgers de zevende nederlaag van het seizoen slikken. Het heeft met 41 punten nog altijd een aanzienlijk puntenaantal, maar kan door deze nederlaag de concurrentie mogelijk dichterbij zien sluipen. Emmen blijft het uitstekend doen in eigen huis en komt op een totaal van 29 punten. Het komt voorlopig in punten gelijk met nummer elf sc Heerenveen.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 7; Glenn Bijl 6.5, Michaël Heylen 5.5, Miguel Araujo 7, Lorenzo Burne 6.5; Marko Kolar 6.5 (88. Anco Janssen -), Hilal Ben Moussa 6.5, Sergio Pena 8; Michael Chacon 6.5, Karim Frei 6 (45+1, Luka Adzic 7.5 ), Michael De Leeuw 7

Willem II: Timon Wellenreuther 6; Bart Nieuwkoop 6 (66. Damil Dankerlui 6 ), Sebastian Holmén 6, Jordens Peters 6, Miquel Nelom 6; Driess Saddiki 6, Mike Trésor Ndayishimiye 6.5 (80. Paul Gladon -), Pol Llonch 6.5; Ché Nunnely 6.5, Vangelis Pavlidis 5.5, Mats Köhlert 6

Man of the match: Sergio Pena

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.