Ronaldo loodst Juve met elfde treffer op rij naar winst

22 februari 2020, 20:01

Cristiano Ronaldo is zaterdag weer van grote waarde gebleken voor Juventus. De Portugese ster opende tegen hekkensluiter SPAL de score en zorgde daarmee voor de aanzet van een 1-2 zege voor de koploper. Matthijs de Ligt begon op de bank, maar kwam in de tweede helft wel in het veld.

Juventus mocht geen misstap begaan bij de nummer laatst en deed dat ook niet. Vijf minuten voor tijd werd de ban gebroken door Ronaldo, die bij de tweede paal een prima voorzet van Juan Cuadrado kon afronden. Hij was voor de elfde keer op rij trefzeker in de Serie A en luisterde zijn 1000ste duel als profspeler op met een goal. Het duurde vervolgens niet heel lang voordat de 0-2 viel. Die kwam in de zestigste minuut tot stand na een prachtige steekbal van Paulo Dybala. Hij zette Aaron Ramsey alleen voor de keeper en de middenvelder tikte met een stift knap binnen.

Daarmee was de zege zo goed als binnen, maar Juventus liet de thuisploeg terug komen in de wedstrijd. Negen minuten na de 0-2 kreeg de thuisclub een strafschop na een fout van Daniele Rugani. Het buitenkansje werd benut door spits Andrea Petagna, maar verder kwam SPAL niet.

Matthijs de Ligt zat op de bank bij Juventus, maar kwam in de 55ste minuut in het veld als vervanger van Giorgio Chiellini. De routinier vormde samen met Daniele Rugani het centrum bij afwezigheid van de de geschorste Leonardo Bonucci. Opmerkelijk was het wel dat De Ligt net als vorige week weer op de bank begon.

Juventus staat door de zege vier punten los van Lazio, dat zondag nog in actie komt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen