Geweldige Messi maakt met vier goals einde aan droogte

Geweldige Messi maakt met vier goals einde aan droogte

22 februari 2020 – Aan de hand van Lionel Messi heeft FC Barcelona de vierde driepunter op rij genoteerd in La Liga. De Argentijn was zaterdag ouderwets op dreef in La Liga en tekende tegen Eibar al in de eerste helft voor een loepzuivere hattrick. Ook in de tweede helft was hij nog doeltreffend. Het was genoeg voor een doodeenvoudige 5-0 overwinning op de laagvlieger.Messi was voor vandaag vier duels op rij niet tot scoren gekomen en dus was er sprake van een kleine droogte bij het fenomeen. Vandaag had hij er weer ouderwets zin in en dat was slecht nieuws voor Eibar. Al na veertien minuten dribbelde Messi door het hart van de vijandelijke defensie, waarna hij de bal heerlijk in de verre hoek lepelde. In de 37ste minuut was het weer raak toen hij de bal na een knappe versnelling laag tegen de touwen duwde. Drie minuten later was het weer prijs. De sterspeler wilde de bal naar Antoine Griezmann spelen, maar dat mislukte omdat er een Eibar-speler een been tussen stak. De bal kwam weer voor de voeten van Messi die maar zelf raak schoot: 3-0.

Frenkie de Jong bekeek dat vanaf de reservebank, aangezien de Nederlander als wisselspeler aan het duel begon. Hij kwam een halfuur voor tijd in het veld als vervanger van Sergio Busquets. Mogelijk kreeg de Nederlander aanvankelijk rust met oog op het Champions League-duel van dinsdag tegen Napoli. Wie ook inviel, was Martin Braithwaite. De Deense aanwinst kwam twintig minuten voor tijd in het veld en maakte indruk met een prima actie. In de 88ste minuut zette de Deen aan en trok de bal vervolgens terug, waarna Messi de bal simpel kon binnen werken. Hij tekende daarmee voor zijn vierde goal van de dag en kreeg het publiek op de banken. Het werd daarna zelfs nog 5-0 omdat Arthur na wederom goed werk van Braithwaite ook nog kon scoren.

FC Barcelona staat door de zege bovenaan met twee punten meer dan Real Madrid, dat vanavond bij winst op Levante weer langszij kan komen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020

  3. woensdag 1 april 2020