Dortmund drukt Werder door goal Haaland verder in zorgen

22 februari 2020, 17:26   Bijgewerkt: 22 februari 2020, 17:57

Borussia Dortmund heeft na de midweekse zege op Paris Saint-Germain in de Champions League geen fout gemaakt in de Bundesliga. De topploeg van Lucien Favre begon wat moeizaam aan de wedstrijd tegen Werder Bremen, maar won uiteindelijk simpel met 0-2 van de degradatiekandidaat. Erling Haaland was zoals inmiddels gewoonlijk ook trefzeker.

Werder Bremen - Borussia Dortmund 0-2

Werder Bremen is de kluts compleet kwijt en is bezig aan een dramatisch seizoen. De ploeg staat voorlaatste en verloor negen van de laatste tien duels, inclusief de wedstrijd van vandaag. Het hield zich met Davy Klaassen in de basis in de eerste helft nog aardig staande, maar moest in de tweede helft toch buigen. Het verzet werd gebroken door een intikker van verdediger Dan Zagadou uit een corner: 0-1. Daarna verdween het vertrouwen bij de thuisploeg en een kwartier later werd het duel dan ook beslist. Erling Haaland deed weer van zich spreken en maakte bij de eerste paal een echte spitsengoal. Verdediger Achraf Hakimi legde de bal terug en de Noor werkte alert binnen. Hij maakte zijn negende goal in zes duels voor Dortmund en staat dit seizoen al op veertig goals in dertig wedstrijden. Dortmund staat tweede en heeft vier punten minder dan koploper Bayern München.

Borussia Mönchengladbach - 1899 Hoffenheim 1-1

Alfred Schreuder zit met 1899 Hoffenheim in een mindere fase. De trainer van de nummer acht van van de Bundesliga leek zaterdag op bezoek bij Borussia Mönchengladbach namelijk zijn derde nederlaag op rij te lijden. De thuisploeg was door een vroege goal van Matthias Ginter en een late treffer van Alassane Plea met 2-0 te sterk, maar die goal werd afgekeurd. Gladbach was veel sterker, maar liep in de slotfase toch nog in het mes door een later gelijmaker van Lucas Ribeiro. Gladbach staat door de remise vierde met twee punten minder dan RB Leipzig en Dortmund die respectievelijk tweede en derde staan.

Hertha BSC - 1. FC Köln  0-5

Wedstrijden van 1. FC Köln zijn nooit saai, zo is ook zaterdag weer gebleken. De ploeg wisselt grote zeges af met flinke nederlagen en heeft vandaag een resultaat uit de eerste categorie geboekt. Bij Hertha BSC, dat voor vandaag nog drie punten meer had dan Köln, werd met liefst 0-5 gewonnen. Jhon Cordoba was met twee goals de grote man, terwijl ook Florian Kainz en Mark Uth een duit in het zakje deden. Hertha maakte via Rune Jarstein tussendoor ook nog een eigen goal. Hertha en Köln staan dertiende en veertiende en staan net boven de degradatiestreep.

Overige uitslag

Freiburg - Fortuna Düsseldorf 0-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen