Veerman doet 'Nederlands' HSV pijn in pikante stadsderby

22 februari 2020, 15:51   Bijgewerkt: 22 februari 2020, 16:15

Henk Veerman heeft zich zaterdag bewezen in de derby van Hamburg. De spits van St. Pauli stond in de uitwedstrijd tegen de grote rivaal Hamburger SV in de basis en was de maker van de eerste treffer. De bezoekers wonnen verrassend met 0-2.

Veerman stond in de stadsderby tegenover twee landgenoten. Zowel Rick van Drongelen als Timo Letschert had een plaats in het centrum van de defensie, maar zij raakten Veerman in de twintigste minuut kwijt. De spits viel niet te betegelen door de defensie en wipte de bal na een dieptepass knap in het doel. Dat was duidelijk een flinke tik voor HSV dat negen minuten later weer in het mes liep. Toen was het Matthew Penney die scoorde namens de bezoekers, die speelden in de kenmerkende bruine tenues. De 0-2 achterstand kwam HSV niet meer te boven.

De kampioenskandidaat was in de tweede helft nog wel doeltreffend, maar die goal werd afgekeurd. Eerder was ook de 0-3 van St. Pauli al afgekeurd. St. Pauli is dus voorlopig de baas van de stad en dat is zeer pijnlijk voor HSV. De club wil graag terug naar het hoogste niveau en staat derde. Bij winst had het in punten gelijk kunnen komen met Arminia Bielefeld en VfB Stuttgart, maar nu moet het een pas op de plaats maken. St. Pauli staat met een twaalfde plaats in de middenmoot. Het was opmerkelijk genoeg pas de eerste uitzege van trainer Jos Luhukay met zijn ploeg.

Zie ook: Veerman troeft Van Drongelen af en scoort in Hamburger derby

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen