Spurs haakt af, schandelijke actie Lo Celso onbestraft

22 februari 2020, 15:33   Bijgewerkt: 22 februari 2020, 17:33

Tottenham Hotspur haakt voorlopig af in de race om een Champions League-ticket. Het elftal van José Mourinho kwam tekort in de Londense derby tegen Chelsea: 2-1. Dat Spurs het duel met elf man eindigde, was een groot wonder. Een schandalige overtreding van Giovani Lo Celso bleef onbestraft.

Bij een 2-0 tussenstand zette Lo Celso zijn voet hard op het kuitbeen van César Azpilicueta. Donkerrood was de enige juiste straf geweest. Maar nadat arbiter Michael Olivier de actie al niet juist waarnam, deed de VAR wonderbaarlijk genoeg ook niets en mocht Lo Celso ondanks zijn aanslag blijven staan.

In de fase daarvoor kon Tottenham voetballend al niet overtuigen. Steven Bergwijn vormde samen met Lucas Moura de voorhoede. De voormalig PSV'er speelde naar zijn mogelijkheden, maar kon het niet alleen. In de slotfase van het duel werd hij gewisseld. Tottenham, dat woensdag in de Champions League verloor van RB Leipzig, maakte een uitgebluste indruk en speelde weinig klaar in het fysieke duel.

Ook de defensieve speelstijl leverde Tottenham niets op. Het frisser en makkelijker spelende Chelsea opende al na een kwartier de score. Olivier Giroud, die speelde in plaats van Tammy Abraham, was de gevierde man. In eerste instantie stuitte de Fransman nog op Hugo Lloris en schoot Ross Barkley in de rebound op het aluminium. Met zijn tweede poging haalde Giroud alsnog de treffer over.

Het duel werd vroeg in de tweede helft beslist. Marcos Alonso stond aan de linkerkant helemaal vrij en verdubbelde de voorsprong voor Chelsea. Tottenham kwam nauwelijks meer in het verhaal voor. Al maakte Spurs in de 89ste uit het niets nog wel een aansluitingstreffer. Erik Lamela schoot via Antonio Rüdiger fortuinlijk raak. Een gelijkmaker zat er in de extra tijd geen moment in en dat was ook onverdiend geweest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen