Luuk de Jong: "Geen toeval dat ik tegen Real scoorde"

22 februari 2020, 11:21

Marca nam hem op in het flopelftal, maar Luuk de Jong vindt zelf niet dat hij bezig is aan een slecht seizoen voor Sevilla. "In Spanje verdedigen bijna alle ploegen met drie man centraal achterin, ga er maar tegen opboksen als jij de enige centrumspits bent", aldus de voormalig Eredivisie-topscorer.

In 27 optredens voor Sevilla maakte De Jong tot dusver vijf doelpunten. Een daarvan was tegen Real Madrid en tegen FC Barcelona speelde de spits een van zijn beste wedstrijden. "Het is geen toeval dat ik juist tegen Real Madrid scoorde en ook tegen Barcelona relatief veel kansen kreeg. Die ploegen willen zelf naar voren, geven ruimte", zegt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Het is als spits hier makkelijker spelen tegen Barcelona dan tegen hekkensluiter Espanyol."

[a,http://Marca,_blank,

Een plekje in het flopelftal] doet De Jong dan ook weinig. "De ene dag ben je de hero en de andere dag een zero. Zo werkt het toch in het voetbal? Bij mijn eerdere twee buitenlandse avonturen trok ik me dat nog aan. Toen ik bij Gladbach en bij Newcastle zat, was het daarvoor alleen maar omhooggegaan in mijn carrière. Nu heb ik genoeg meegemaakt. Drie jaar geleden bij PSV raakte ik maandenlang geen bal, niemand had toen gedacht dat ik nu bij een grote Spaanse club zou spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen