Rodriguez op zijn plek bij PSV: "Eerste half jaar was moeilijk"

22 februari 2020, 10:47

Het gebrek aan speeltijd bij AC Milan was voor Ricardo Rodriguez iets nieuws. Op huurbasis bij PSV komt de Zwitser weer aan spelen toe en houdt hij de opties voor de toekomst open. "Ik heb in mijn carrière nooit periodes meegemaakt waarin ik echt maandenlang niet speelde en daarom was het eerste halfjaar van dit seizoen moeilijk", aldus de linksback.

"Na twee jaar bijna alles gespeeld te hebben, kwam ik niet veel in actie", vertelt Rodriguez in het Eindhovens Dagblad. "Mijn contract in Italië loopt nog een jaar door en pas na dit seizoen ga ik bekijken hoe het verder gaat. Er is van alles denkbaar, maar op dit moment is er geen zinnig woord over te zeggen en ik denk er ook niet aan. Ik sluit niks uit en wil nu het beste voor deze club geven en iedereen proberen te helpen. Voorlopig zit ik prima op mijn plek bij PSV. Na een moeilijke periode wil men weer vooruitkijken. Voor mij is dat eenvoudig, omdat ik hier niet geweest ben in de tijd dat het heel onrustig was."

Op de linksbackpositie, lang een achilleshiel van PSV, werpt Rodriguez zich op als rustpunt. "Ik probeer me altijd aanspeelbaar te maken en te benadrukken dat we het samen moeten doen. Je bent als individu in het voetbal kansloos als de rest niet meedoet. Druk bij PSV? Ja, natuurlijk. Maar die is er in Wolfsburg ook en in Milaan al helemaal. Het is mooi dat de mensen hier bij PSV soms trainingen kunnen kijken en jonge kinderen de spelers van dichtbij kunnen zien. Dat was in Wolfsburg ook zo. In Milaan is alles dicht en een tussenweg is goed, denk ik."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen