Experimenteren met zuivere speeltijd pas na WK 2022

22 februari 2020, 08:37   Bijgewerkt: 22 februari 2020, 13:22

De KNVB staat open voor een proef met zuivere speeltijd. Echter zal het even duren voordat er getest kan worden. Zuivere speeltijd werd deze week een item na Getafe - Ajax. Doordat Getafe constant vertraagde, duurde het Europa League-duel slechts 42 minuten en 36 seconden.

Een eerste stap naar invoering van zuivere speeltijd is experimenteren. "Dan moet je zoeken naar een plek waar je het breder kunt gebruiken. Voor zuivere speeltijd moet je echt naar een toernooiversie kijken. Hoe kan je het doen en tijdens welke toernooien?", zegt KNVB's secretaris-generaal Gijs de Jong tegen Voetbal International. Voor de bond is het in elk geval een belangrijk item. "Zulke dingen moet je ook doen, wil je zorgen dat het voetbal in 2050 ook nog aantrekkelijk is. Voor het betaald voetbal zitten we in de fase van agenderen, binnen het recreatieve voetbal willen we actief gaan experimenteren."

De FIFA is er voorlopig nog niet aan toe. De wereldvoetbalbond richt zich tot en met het WK van 2022 op het doorontwikkelen van de VAR. "Daarom zal het niet eerder dan het seizoen 2023/24 zijn tot we überhaupt kunnen testen met zuivere speeltijd in het betaald voetbal", weet De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen