Mulder baalt van nieuwe hoofdrol: "Snap frustratie bij NEC wel"

Mulder baalt van nieuwe hoofdrol: "Snap frustratie bij NEC wel"

21 februari 2020 – Siemen Mulder werd vrijdagavond ongewild opnieuw hoofdrolspeler bij de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en NEC. De arbiter keurde terecht de tweede treffer van de thuisploeg goed, maar wel na een ongelukkige situatie: de grensrechter vlagde wegens buitenspel, het spel stopte en Soufyan Ahannach profiteerde door wel op te letten en de 2-0 binnen te werken. "Ik snap de frustratie bij NEC wel."Dat zei de arbiter tegenover FOX Sports over zijn beslissing. Want hoewel hij het bij het rechte eind had, was het wel een lastige situatie. "Het was een goede beslissing, maar ik kan me voorstellen dat ze het bij NEC vervelend vinden. Ik eigenlijk ook wel", gaf Mulder toe. Tijdens het spel probeerde hij direct door te geven dat het een speler van NEC was die de bal als laatste raakte. "In de headset roep ik het, maar de grensrechter steekt zijn vlak omhoog. Maar technisch is het geen buitenspel dus ik roep op het veld: 'Ga door, eigen speler'. En de bal vliegt erin."

Een overtreding van de Go Ahead Eagles-speler vond Mulder het ook niet in het duel. "Ik zie geen staande beweging, hij mist alleen de bal", zei Mulder over de speler van Go Ahead Eagles, die de bal dus niet raakte en via een NEC'er werd het spel vervolgd. "Er was een stukje onduidelijkheid op het veld. Dat is iets dat we in de samenwerking weer aanstippen in Zeist."

'Van den Brom'
Verder werd Mulder gevraagd naar FC Utrecht-trainer John van den Brom, die vrijdag zijn excuses aanbood voor zijn gescheld richting de arbiter vorige week en daarvoor een wedstrijd schorsing kreeg opgelegd. "Ik heb helemaal niks tegen Van den Brom. Ik baal ook dat ik het tikje op de hak niet heb gezien. Het is er de hele week over gegaan", aldus Mulder. "Maar voor mij is het nu gewoon klaar."

Lees ookVan den Brom toont spijt voor uitschelden arbiter Mulder 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 2 april 2020

  2. woensdag 1 april 2020

  3. dinsdag 31 maart 2020