Gisteren gemist: Sparta verslaat RKC, Bayern en Cambuur winnen

22 februari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 21 februari.

Sparta Rotterdam doet goede zaken en deelt RKC forse dreun uit

Sparta Rotterdam heeft vrijdagavond een uiterst kostbare zege geboekt op RKC Waalwijk. In een allerminst goede wedstrijd viel het enige doelpunt van de voet van FC Utrecht-huurling Patrick Joosten en hij kroonde zich uiteindelijk tot matchwinner. De Rotterdammers kruipen weg bij de degradatiezone en gaan voor even het linkerrijtje in, terwijl RKC Waalwijk met een enorme kater aan het carnavalsweekend begint.

'Ajax geeft Botman nieuw contract en kans bij eerste'

Ajax gaat Sven Botman belonen voor zijn enorme ontwikkeling bij sc Heerenveen en geeft de centrale verdediger een nieuw contract en komende zomer een kans in de eerste selectie. Met dat plan in het vooruitzicht gaat de achterhoedespeler zijn verbintenis tot en met 2023 verlengen in Amsterdam. "Ik wilde graag bijtekenen als Ajax een plan met me had en dat bleek er te zijn." 

Graafschap ruikt periodetitel na winst, ook zege Cambuur

De Graafschap kan zich volgende week tegen Jong AZ verzekeren van de derde periode in de Eerste Divisie. Een tiental Doetinchemmers won vrijdagavond met 1-2 van FC Dordrecht. Ook koploper Cambuur heeft goede zaken gedaan door met 2-0 van Roda JC te winnen. De subtopper tussen Go Ahead Eagles en NEC eindigde in 2-1 in het voordeel van Kowet.

Lewandowski redt Bayern en falende Neuer met late goal

Bayern München is vrijdagavond ontsnapt aan heel duur puntverlies in de Duitse titelstrijd. Der Recordmeister leek lang op weg naar een heel pijnlijke remise tegen SC Paderborn, maar vlak voor tijd kroonde Robert Lewandowski zich tot matchwinner (3-2). Daarmee werd een [a,https://www.fcupdate.nl/video/17280/neuer-gigantisch-in-de-fout-en-incasseert-de-gelijkmaker/,_blank,pijnlijke blunder] van Manuel Neuer niet fataal.

Twente Vrouwen zetten grote stap naar eerste Eredivisie Cup ooit

FC Twente heeft vrijdagavond een enorme slag geslagen om de eerste Eredivisie Cup ooit op hun naam te schrijven. De Enschedeërs waren in het heenduel van de finale van het nieuwe bekertoernooi met 4-2 te sterk voor PSV, dat komende week in eigen huis nog wel de schade mag proberen te repareren. Renate Jansen (2x), Bente Jansen en Cheyenne van den Goorbergh maakten de treffers.

Mulder baalt van nieuwe hoofdrol: "Snap frustratie bij NEC wel"

Siemen Mulder werd vrijdagavond ongewild opnieuw hoofdrolspeler bij de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en NEC. De arbiter keurde terecht de tweede treffer van de thuisploeg goed, maar wel na een ongelukkige situatie: de grensrechter vlagde wegens buitenspel, het spel stopte en Soufyan Ahannach profiteerde door wel op te letten en de 2-0 binnen te werken. "Ik snap de frustratie bij NEC wel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen