'Ajax geeft Botman nieuw contract en kans bij eerste'

'Ajax geeft Botman nieuw contract en kans bij eerste'

21 februari 2020 – Ajax gaat Sven Botman belonen voor zijn enorme ontwikkeling bij sc Heerenveen en geeft de centrale verdediger een nieuw contract en komende zomer een kans in de eerste selectie. Met dat plan in het vooruitzicht gaat de achterhoedespeler zijn verbintenis tot en met 2023 verlengen in Amsterdam. "Ik wilde graag bijtekenen als Ajax een plan met me had en dat bleek er te zijn."Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Dat Ajax er als de kippen bij is om het contract van Botman te verlengen, komt mede omdat Norwich City interesse had in Botman. "Een jaar geleden speelde ik in Jong Ajax en opeens werd ik begeerd door een club uit de Premier League. Dat verbaasde me wel, maar is eens te meer het bewijs hoe snel het in de voetballerij kan gaan", aldus de verdediger, wiens contract doorliep tot en met 2022.

Lees ook'Ajax komt voor keuze te staan: Norwich City wil Botman kopen'

In januari zat hij met Ajax om tafel om te praten over het nieuwe contract en dat komt dus snel officieel rond, waarmee een transfer naar Engeland van de baan is. Botman: "Ooit in de Premier League is een wens en Engeland trekt. Maar als jeugdspeler van Ajax heb je eigenlijk maar één droom: slagen in de ArenA. Door mijn tijdelijke vertrek naar Heerenveen leek ik daar verder van verwijderd te raken. Maar door mijn ontwikkeling in de afgelopen acht maanden is dat doel juist dichterbij gekomen."

Zeker is dat hij komende zomer voor een basisplaats wil gaan bij Ajax, maar mocht dat niet lukken, is er nog wel een alternatieve route afgesproken. "Daar wil ik niet al te veel over in details treden, omdat ik vól voor een basisplaats wil gaan", aldus de voetballer, die het seizoen volmaakt bij sc Heerenveen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 5 april 2020

  2. zaterdag 4 april 2020

  3. vrijdag 3 april 2020