Napoli zet stijgende lijn door, moeizame zege Lyon

21 februari 2020, 22:56

Napoli heeft de weg omhoog weer helemaal ingezet in de Serie A. De ploeg van Gennaro Gattuso is de laatste weken bezig aan een aardige opmars, al had het het vrijdagavond enorm lastig op bezoek bij de nummer voorlaatst Brescia om die door te zetten. Gewonnen werd er wel en dat deed Olympique Lyon in Frankrijk eveneens, zij het ook moeizaam.

Brescia – Napoli 1-2

De ploeg van Gattuso won vijf van de laatste zes wedstrijden en ging dus met vertrouwen naar Brescia, dat ondanks de derde trainerswissel van dit seizoen maar niet weet te winnen. Desondanks kwam de ploeg van Mario Balotelli na een klein half uur nog wel op voorsprong, dankzij een treffer van Jhon Carlos Chancellor. Uiteindelijk stelde Napoli nog wel orde op zaken, Lorenzo Insigne mikte na de pauze vanaf elf meter raak en niet veel later schoot Fabián Ruiz met een heerlijke bal van buiten het zestienmetergebied de winnende tegen de touwen (1-2). Zodoende zet Napoli de goede reeks door in de Serie A en mag het weer dromen van Europees voetbal.

FC Metz - Olympique Lyon 0-2

Zonder de langdurig geblesseerde Memphis Depay is Lyon inmiddels afgezakt naar het rechterrijtje, al is dat voor trainer Rudi Garcia geen reden om Kenny Tete eens een basisplaats te geven. De back bleef negentig minuten op de bank en zag hoe Lyon het zichzelf opnieuw heel erg moeilijk maakte. Via twee treffers diep in blessuretijd (Moussa Dembélé, strafschop in de eerste helft) en Houssem Aouar (vlak voor het einde) kwam er uiteindelijk wel weer eens een zege voor Lyon.

Overige uitslagen:

Real Betis Sevilla - Real Mallorca 3-3

Kortrijk - AA Gent 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen