Lewandowski redt Bayern en falende Neuer met late goal

Lewandowski redt Bayern en falende Neuer met late goal

21 februari 2020 – Bayern München is vrijdagavond ontsnapt aan heel duur puntverlies in de Duitse titelstrijd. Der Recordmeister leek lang op weg naar een heel pijnlijke remise tegen SC Paderborn, maar vlak voor tijd kroonde Robert Lewandowski zich tot matchwinner (3-2). Daarmee werd een pijnlijke blunder van Manuel Neuer niet fataal.Want de Duitse goalie ging vlak voor de pauze pijnlijk in de fout, toen hij geheel onnodig zijn goal uitkwam. Daarmee kon Dennis Srbeny uiteindelijk profiteren en de bal simpel in het lege doel schieten en maakte zo de openingstreffer van Serge Gnabry ongedaan. Robert Lewandowski zette Bayern na zeventig minuten opnieuw op voorsprong, maar ditmaal maakte Sven Michel de achterstand ongedaan: in de counter schoot hij met enige mazzel de rebound binnen.

En zo leek Bayern München de koppositie kwijt te kunnen raken deze speelronde. Maar vijf minuten voor het einde – enkele secondes nadat Joshua Zirkzee in de ploeg was gekomen, zijn aandeel bleef ditmaal overigens beperkt tot het meejuichen – en nadat Michel een grote kans om zeep had geholpen, kroonde Lewandowski zich tot matchwinner door een voorzet van Gnabry bij de tweede paal binnen te lopen.

De Poolse spits tekende voor zijn 25ste treffer van het Bundesliga-seizoen, voorkwam een afgang voor Bayern tegen Paderborn en zorgde ervoor dat Der Rekordmeister ook na deze speelronde aan kop blijft in Duitsland. Neuer – die dus in de fout ging – zal zijn ploeggenoot dankbaar zijn en voor Paderborn zijn de druiven erg zuur: in eigen huis verloor de ploeg ook al met 2-3 van Bayern München.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 5 april 2020

  2. zaterdag 4 april 2020