Sparta Rotterdam doet goede zaken en deelt RKC forse dreun uit

21 februari 2020, 22:05   Bijgewerkt: 21 februari 2020, 22:12

Sparta Rotterdam heeft vrijdagavond een uiterst kostbare zege geboekt op RKC Waalwijk. In een allerminst goede wedstrijd viel het enige doelpunt van de voet van FC Utrecht-huurling Patrick Joosten en hij kroonde zich uiteindelijk tot matchwinner. De Rotterdammers kruipen weg bij de degradatiezone en gaan voor even het linkerrijtje in, terwijl RKC Waalwijk met een enorme kater aan het carnavalsweekend begint. 

Na een aantal kansen voor Rayhi en Joosten namens Sparta Rotterdam in een leuke beginfase, kwam RKC Waalwijk - voor wie het duel een laatste kans leek in de strijd tegen degradatie - meer in het spel. De ploeg nam de controle over in de wedstrijd en kreeg meer balbezit. Dit resulteerde in een kans voor Richard van der Venne, maar zijn schot ging meters over. Even later kwam Sparta met de schrik vrij, toen Auassar hands leek te maken in zijn eigen strafschopgebied. De VAR keek ernaar, maar oordeelde: geen strafschop. 

RKC Waalwijk begon de tweede helft voortvarend met enkele kansjes en hield het meeste balbezit. De invallers Reijnders en Tahiri brachten meer creativiteit in de ploeg van de Waalwijkers, maar toch leverde dit geen grote kansen op. Na een uur gespeeld te hebben, daalde het veldspel naar een bedenkelijk niveau, beide ploegen speelden zwak en raakten de bal continu kwijt. RKC Waalwijk probeerde het in de slotfase met Stefan Velkov als stormram voorin bij gebrek aan spitsen, maar ook dat soorteerde geen effect. De ploeg scoort enorm moeizaam en lijkt het vertrouwen in een goed Eredivisie-einde te zijn verloren. 

Na een geweldige dribbel en schotkans maakte Joosten bijna zijn tweede voor Sparta, maar die zat er niet meer in. Gewonnen werd er wel, waardoor Sparta Rotterdam voorlopig weer bij de onderste regione weg is en RKC Waalwijk gedegradeerd lijkt. Door de overwinning klimt Sparta naar het linkerrijtje en staat het voorlopig op plek negen. RKC heeft nu vier Eredivieduels op rij niet gescoord en moet vrezen voor degradatie.

Opstellingen en beoordelingen*

RKC Waalwijk: Vaessen 7, Sporkslede 5.5, Velkov 5, Delcroix 5.5 Quasten 6,  Hansson 6, Leemans 6, Rienstra 6 (37. Reijnders 6), Van der Venne 5.5 (73. Elbers -) Bilate 6, Sow 5.5 (45. Tahiri 6.5)

Sparta Rotterdam: Harush 7, Fortes 6.5, Vriends 6, Matheij 6.5, Faye 6, Auassar 6.5, Harroui 7, L. Duarte 6.5 (86. Abels -), Joosten 7.5 (82. Piroe -) , D. Duarte 7, Rayhi 6.5 (74. Smeets -)

Man of the match: Patrick Joosten

*: speler moet minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen