De Jong keek in de winterstop al naar vertrek bij Ajax

De Jong keek in de winterstop al naar vertrek bij Ajax

21 februari 2020 – Siem de Jong was in de winterstop al bezig met een vertrek bij Ajax. De middenvelder keek naar de optie om naar de MLS te gaan en ondanks dat het in januari niet lukte en hij een kans in de basiself bij Ajax kreeg, lukte het hem nog om te vertrekken. "Ik keek eerder al naar de optie om naar Amerika te vertrekken."Dat vertelt hij op het clubkanaal van FC Cincinnati. "Mijn contract liep aan het einde van het seizoen af bij Ajax, maar het is natuurlijk prettiger om er vanaf het begin van het Amerikaanse seizoen al bij te zijn", doelde De Jong op een mogelijk vertrek in de zomer, als hij transfervrij zou zijn. Uiteindelijk vond hij overeenstemming met de Amsterdammers om zijn verbintenis eerder te verbreken.

Lees ookOvermars gunde De Jong vertrek: "Veel voor de club betekend"

Bij de MLS-club is men zeer content met de komst van De Jong, die een groot aandeel moet krijgen in de manier van spelen. "Ajax is een van de teams die het positiespel heeft geperfectioneerd in de laatste jaren. Ik heb er veel geleerd over de filosofie", aldus De Jong. "Het opbouwen van achteruit is sowieso iets dat je in Nederland veel ziet."

Dat wil FC Cincinnati ook meer gaan doen, ondanks het vertrek van Ron Jans – na een racisme-incident. De Jong is blij met zijn nieuwe club. "Ik was op een punt in mijn loopbaan dat het financiële aspect niet leidend hoeft te zijn. Dat is het nooit echt geweest trouwens: in Engeland had ik nog een langlopend contract en keerde ik terug naar Nederland. Bij Newcastle United had ik misschien ook wel kansen gekregen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 oktober 2020

  2. zondag 18 oktober 2020