Pardew reageert op forse kritiek: "Jammer en ook misleidend"

Pardew reageert op forse kritiek: "Jammer en ook misleidend"

21 februari 2020 – Alan Pardew heeft vrijdag in aanloop naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen gereageerd op de kritiek op zijn functioneren. Zowel Ronald de Boer als Aad de Mos haalden deze week keihard uit naar de Engelsman, die ADO Den Haag nog niet uit het slop heeft weten te trekken. Sinds zijn komst is de achterstand op de concurrentie alleen maar groter geworden.De Boer zei in het Algemeen Dagblad na de wedstrijd tegen PSV dat hij nog nooit zo'n slecht elftal in Eredivisie had gezien. De Mos stelde in Rondo dat het vertrouwen bij ADO weg is en Pardew de controle over de kleedkamer lijkt te verliezen. "Het is jammer dat dit alles gezegd wordt. En ook misleidend", wordt Pardew geciteerd door Omroep West. "Sinds ik hier ben zijn er al speculaties. Over spelers die ik gehaald heb, maar ook over problemen tussen Nederlandse en Engelse spelers."

De Engelsman stelt dat de spelers goed met elkaar omgaan. "Het is totaal niet waar dat er twee groepen zijn. Dat de Engelse spelers apart zitten van de Nederlandse spelers. De Engelse jongens zijn warm ontvangen. We kunnen eigenlijk alleen maar van deze onzinverhalen afkomen als we punten gaan pakken", pareert de ervaren trainer de kritiek.

Lees ook'Vertrouwen ADO in Pardew al helemaal verdwenen'

"Als trainer word je vaak bekritiseerd om de manier waarop je je team laat spelen, maar het is niet vaak gebeurd dat ik als 'tactisch onbenul' ben weggezet. Ik vat de kritiek niet persoonlijk op. Ik weet dat ik, net zoals de spelers, heel erg vastberaden ben om het tij snel te keren. Ik ben binnengehaald om de ploeg te behoeden voor degradatie en dat probeer ik te doen. We proberen van alles. Opstellingen, formaties. We proberen de juiste balans in het elftal te vinden", besluit hij.

Algemeen Dagblad geweerd
Het Algemeen Dagblad plaatste vrijdag een uitgebreide analyse over de huidige gang van zaken bij ADO Den Haag. Journalist Sjoerd Mossou en presentator Etienne Verhoeff van het AD wilden 's middags een item maken in het Cars Jeans Stadion, maar werden geweerd. "Schandalig", stelt Mossou.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 2 april 2020

  2. woensdag 1 april 2020

  3. dinsdag 31 maart 2020