Buijs moet flink puzzelen bij FC Groningen vanwege afwezigen

Buijs moet flink puzzelen bij FC Groningen vanwege afwezigen

21 februari 2020 – FC Groningen-trainer Danny Buijs moet flink puzzelen achterin tegen VVV-Venlo komend weekend. Niet alleen is aanvoerder Mike te Wierik geschorst, ook linksachter Django Warmerdam is de komende tijd afwezig met een vervelende enkelblessure. "Het kan twaalf weken duren, maar ook drie weken."Dat vertelt trainer Buijs tegenover RTV Noord. "Ik ga er in ieder geval niet vanuit dat hij deze maand nog inzetbaar is", aldus de coach. "Dat is wel een streep door de rekening. Hij was in principe altijd fit. We moeten het nu gewoon anders oplossen." Vermoedelijk wordt Bart van Hintum linksachter en staat Ko Itakura centraal achterin met Samir Memisevic, die tevens de aanvoerdersband draagt.

Ook Ajdin Hrustic is afwezig vanwege een blessure en achter de naam van Joël Asoro staat een vraagteken. Als hij niet fit is, maakt Kian Slor zijn basisdebuut. Daar tegenover staat de rentree van Mo El Hankouri, die maximaal een kwartiertje kan invallen als het nodig is. Ahmed El Messaoudi keert vermoedelijk terug in de basiself van de Groningers.

"Ahmed heeft de laatste weken goed getraind en prima gespeeld in de wedstrijden van de reservecompetitie. Hij heeft het dus zelf afgedwongen en nu ook het geluk gehad dat er plaatsen in het team vrijkomen", aldus Buijs op de clubsite. "Wij verwachten tegen VVV veel op de helft van de tegenstander te spelen en dan heeft zijn inbreng een extra meerwaarde."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 6 april 2020

  2. zondag 5 april 2020