De Jong vond Getafe - Ajax 'echt irritant om naar te kijken'

21 februari 2020, 15:40   Bijgewerkt: 21 februari 2020, 15:49

Frenkie de Jong zag thuis op de bank Ajax verliezen bij Getafe (2-0). Zoals vele anderen ergerde hij zich behoorlijk aan de spelopvatting van de Spaanse club. "Ik vond het echt irritant om naar te kijken", vertelt hij tegen de NOS.

Getafe trok alles uit de kast om Ajax uit zijn spel te halen. Met succes, want de Amsterdammers lieten zich provoceren en slaagden er niet in hun eigen spel te spelen. "Getafe speelt niet echt om het publiek te vermaken, zal ik maar zeggen. Dus dan zit je wel gefrustreerd thuis", aldus De Jong, die begrijpt dat zijn oud-teamgenoten zich lieten meeslepen door de provocaties van Getafe. "Natuurlijk moeten ze dat niet doen, maar het is wel moeilijk. Zeker als je op achterstand komt, krijg je frustraties. Ik denk dat de scheidsrechter daar ook een rol in kan spelen, door sneller op te treden."

Met Barcelona nam De Jong het dit seizoen al twee keer op tegen Getafe. Barça won tweemaal, maar met veel moeite. "Het is gewoon een goede ploeg. Tenminste, het is heel moeilijk om tegen ze te spelen", stelt de middenvelder, die vreest voor Europese uitschakeling voor Ajax. "Het wordt heel moeilijk, 2-0 is Europees een slechte uitslag. Maar als Ajax top is en het niveau haalt dat het kan halen, is er zeker nog een kans."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen