ADO ziet concurrentie uitlopen: "Dat creëert wel extra druk"

ADO ziet concurrentie uitlopen: "Dat creëert wel extra druk"

21 februari 2020 – Het wordt voor Alan Pardew nog een flink karwei om ADO Den Haag voor de Eredivisie te behouden. Onder de Engelsman pakten de Hagenaren slechts vier punten in vijf wedstrijden. De achterstand op de concurrentie is sinds de winterstop alleen maar groter geworden. De veelvuldig bekritiseerde Pardew voelt de druk toenemen, erkent hij in aanloop naar het uitduel met sc Heerenveen.Dat ADO een maatje te klein was voor PSV, kwam niet als een grote verrassing voor Pardew. "Maar het was natuurlijk wel erg teleurstellend. We hadden geen antwoord op de tegenstander", erkent hij op de clubsite. De nederlaag werd extra pijnlijk omdat de concurrentie wel punten pakte. "Dat creëert wel extra druk. Als je onderin staat wil je juist druk op andere teams uitoefenen. En dat kan alleen door punten te behalen."

Lees ook: 'Vertrouwen ADO in Pardew al helemaal verdwenen'

Ondanks de penibele situatie gelooft Pardew nog altijd in een goede afloop. "Er is nog een derde van de competitie te gaan. We hebben nog genoeg kans. We moeten elke wedstrijd ingaan met de intentie om drie punten te pakken en als dat lukt, dan geeft dat de club en de fans weer een boost."

ADO staat met nog elf speelrondes te gaan zeventiende in de Eredivisie. Eindigen de Hagenaren op die positie, dan degraderen zij direct naar de Eerste Divisie. De achterstand op nummer zestien PEC Zwolle is vijf punten. VVV-Venlo, dat op de veilige vijftiende plek staat, heeft zeven punten meer.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 6 april 2020

  2. zondag 5 april 2020