Haaland troeft Hateboer af als Speler van de Week

21 februari 2020, 13:02   Bijgewerkt: 21 februari 2020, 13:48

Erling Haaland is verkozen tot Speler van de Week in de Champions League. Het Noorse fenomeen maakte dinsdag indruk door tegen Paris Saint-Germain (2-1) de volledige doelpuntenproductie van Borussia Dortmund voor zijn rekening te nemeen. Hij houdt onder meer Hans Hateboer achter zich, die een dag later ook tweemaal trefzeker was.

Haaland speelde tegen PSG zijn eerste Champions League-duel voor Borussia Dortmund. Na zeventig minuten opende hij de score door van dichtbij raak te schieten. Nadat PSG op gelijke hoogte was gekomen, sloeg de Noor met een prachtig afstandsschot nogmaals toe. Hij staat nu op tien (!) doelpunten in de Champions League dit seizoen, waarvan hij er acht maakte voor RB Salzburg. Samen met Bayern München-spits Robert Lewandowski is hij de topscorer van het toernooi.

Hateboer was samen met Renan Lodi (Atlético Madrid) en Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) ook genomineerd. De rechtsback van Atalanta kende tegen Valencia een droomavond. Hij maakte zijn eerste twee doelpunten in de Champions League en had daarmee een groot aandeel in de 4-1 zege op de Spaanse club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen