"Vanuit Ajax of AZ ergens binnenkomen is ook een verschil"

21 februari 2020, 12:55

Reinier Robbemond zou Ajax een goede stap vinden voor AZ-pareltjes Calvin Stengs en Myron Boadu. Robbemond werkte in het verleden binnen de opleiding van AZ en had daarin Stengs onder zijn hoede. Over de toekomst van zijn voormalig pupil en die van Boadu wordt momenteel druk gespeculeerd.

"Uiteindelijk is - hoewel AZ het fantastisch doet - Ajax natuurlijk de grotere club. Qua historie, qua begroting en het grootste verschil is de druk. Bij Ajax moet je gewoon iedere week presteren. Dat doet ook iets met je als speler", zegt Robbemond tegen NH Nieuws. "Daarin is Ajax voor dat soort jongens wel een goede stap voordat je de stap naar het buitenland maakt. De stap naar het buitenland is daarnaast voor heel veel jongens ook verschrikkelijk moeilijk. Daar moet je ook presteren. Vanuit Ajax ergens binnenkomen of vanuit AZ ergens binnenkomen, dat is ook een verschil."

In de periode dat Robbemond met Stengs werkte, waren er twijfels over de aanvaller. "Calvin had op dat moment nog geen rendement. Hij is een laatrijper en op latere leeftijd is hij in die dingen steeds beter geworden. Het talent dat hij al had is ook rendement op gaan leveren en dan zie je waar die jongen toe in staat is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen