Vreven: "Ik zweef tussen coach, boekhouder en psycholoog"

Vreven: "Ik zweef tussen coach, boekhouder en psycholoog"

21 februari 2020 – Het einde lijkt nabij voor Lokeren. De Belgische club heeft grote financiële problemen en balanceert op de rand van een faillissement. Het maakt het moeilijk werken voor Stijn Vreven, sinds kort aan het roer bij Lokeren. Ondanks de grote onzekerheid is hij niet van plan overboord te springen. "Ik blijf de kapitein van het schip", maakt hij duidelijk aan Het Laatste Nieuws.Mogelijk speelt Lokeren komend weekend tegen Roeselare zijn laatste wedstrijd, áls die al wordt gespeeld. Spelers die niet in actie willen komen, mogen zich melden bij Vreven. Tot donderdagmiddag had de trainer nog geen afmelding ontvangen. "Al zou ik die keuze respecteren, hoor. Maar àls je komt, moet dat aan honderd procent zijn. Want ik ga ervanuit dat we dit weekend spelen. Ik heb geen zin om me belachelijk te laten maken."

Vreven denkt er niet aan om op te stappen. "Topmensen in het voetbal raadden me aan om hiermee te stoppen, omdat hier toch geen eer te rapen valt. Maar zo zit ik niet in elkaar. Ik vind het ook niet leuk om voor dag en dauw, om 5u15, op te staan, wetende dat je voor die dag niet betaald zal worden, maar ik blijf de kapitein van het schip", aldus de coach.

De oud-trainer van NAC Breda vertelt dat een speler van Lokeren niet durfde te trainen omdat hij vreesde niet meer verzekerd te zijn. "Die jongen stond met tranen in de ogen, hé. Wij hebben spelers met spaargeld, maar hier lopen evengoed jongen gasten die juist komen piepen. Op dit moment zweef ik tussen een functie als coach, onderhandelaar, boekhouder en zéker psycholoog."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 6 april 2020

  2. zondag 5 april 2020