Transferweekje: Gunner Blind, Ramos en Stam opvolger van Jans?

Transferweekje: Gunner Blind, Ramos en Stam opvolger van Jans?

22 februari 2020 – De transfermarkt is alweer drie weken gesloten, toch kwamen er afgelopen week nog wat transfers rond én doen er alweer volop geruchten de ronde. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.Stam genoemd als opvolger Jans
De trainersvacature die Ron Jans achterlaat bij FC Cincinnati kan ingevuld worden door een andere Nederlander. Johan Derksen verkondigde vrijdag bij Veronica Inside dat Jaap Stam in de picture is. Volgens Derksen is technisch directeur Gerard Nijkamp al bezig Stam naar de Verenigde Staten te halen. Het klinkt plausibel, omdat Nijkamp en Stam vorig jaar nog samenwerkten bij PEC Zwolle. Toen werd Stam als opvolger van John van 't Schip aangetrokken door Nijkamp. De samenwerking bleef echter beperkt tot een half jaar, omdat Stam naar Feyenoord vertrok en Nijkamp koos voor Cincinnati. Pakken de twee in de MLS de draad weer samen op?

Arsenal richt vizier op Blind
Met de pas achttienjarige William Saliba van Saint-Etienne krijgt Arsenal er in de zomer alvast een groot talent centraal achterin bij. Zijn komst werd afgelopen zomer al bezegeld. Er moet echter meer gebeuren achterin en dus zoekt de club al verder naar nog een centrale verdediger. Volgens het goed geïnformeerde The Athletic is Daley Blind in beeld om in de zomer de overstap te maken. Blind speelde bij Manchester United eerder al jaren in de Premier League is dus bekend met het spel in Engeland. Arsenal wil profiteren van het feit dat de 29-jarige international een relatief lage afkoopsom in zijn verbintenis zou hebben. Of Blind zelf oren heeft naar een terugkeer naar Engeland, is niet bekend. Hij heeft in Amsterdam nog een contract tot 2022.

Vertrek Sergio Ramos steeds meer een optie
Sergio Ramos (33) weg bij Real Madrid? Het is niet langer ondenkbaar. Over zestien maanden loopt het contract van Reals aanvoerder af. Gezien zijn leeftijd heeft de Koninklijke geen haast en is de club daarom nog niet in gesprek met de verdediger. Ramos wil volgens AS zijn verbintenis met nog eens twee jaar verlengen, maar daar denkt de club waarschijnlijk anders over. Het beleid van Real is om de situatie van oudere spelers (>32) van jaar tot jaar te bekijken. Bovendien is Ramos met Gareth Bale de best verdienende speler van Real. Hij zou circa veertien miljoen euro per jaar opstrijken. Ook de historie leert dat aanvoerders uit het verleden in hun nadagen vertrokken uit Bernabeu. Fernando Hierro, Raúl en Iker Casillas sloten hun carrière allemaal buiten Madrid af. Is Ramos de volgende?

Ajax-Brazilianen
Het is niet meer de vraag óf, maar wanneer Ajax zich gaat versterken met twee Braziliaanse talenten. Antony wordt naar verwachting de eerste van twee. Het is inmiddels geen geheim meer dat de Amsterdammers een recordbedrag zullen neertellen om de aanvaller over te nemen van São Paulo. De Telegraaf wist maandag te melden dat Ajax een persoonlijk akkoord had bereikt met Antony. Twee dagen later is hij volgens het Algemeen Dagblad in zijn thuisland medisch gekeurd. Alles de laatste plooien zijn gladgestreken, komt hij voor naar verwachting maximaal 25 miljoen euro naar de Eredivisie. In zijn kielzog maakt ook Giovanni (18) de overstap naar Ajax. Hij heeft zijn contract bij Santos niet verlengd en is al in Nederland.

Wordt Rashica een Red?
Voor Milot Rashica lonkt een droomtransfer. Liverpool is in de zoektocht naar een nieuwe aanvaller gestuit op de 23-jarige Kosovaar, meldt onder meer BILD. Hij verruilde Vitesse twee jaar geleden voor zeven miljoen euro voor Werder Bremen. Inmiddels is hij meer dan het vijfvoudige waard. Dat heeft hij te danken aan zijn sterke prestaties in Duitsland. In het huidige seizoen is hij een van de weinige lichtpuntjes bij Werder, dat vecht tegen degradatie. Met tien goals in 21 competitieduels onttrekt hij zich aan de malaise bij de club van Davy Klaassen. In het contract van Rashica staat een afkoopclausule van 38 miljoen euro. Liverpool, dat de aanvaller al meerdere keren bekeek, zou de clausule komende zomer zomaar kunnen activeren.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020

  3. woensdag 1 april 2020