Ultee: "In tactisch opzicht is Duitse leger sterkste aller tijden"

21 februari 2020, 10:02

Sjors Ultee heeft een opvallende inspiratiebron voor zijn werk als trainer: de opdrachtgerichte commandovoering in het leger. Daarbij kijkt de 32-jarige oefenmeester van Fortuna Sittard onder andere naar hoe het Duitse leger werkte in de Tweede Wereldoorlog.

"In tactisch opzicht vormden de Duitsers het sterkste leger aller tijden. Die manier van coaching probeer ik bij Fortuna te vertalen naar een strijdwijze", zegt Ultee in het Algemeen Dagblad. "Dat wil zeggen: er is ruimte voor creativiteit van het individu. Maar wel binnen de afgesproken kaders."

In de trainerswereld kijkt Ultee graag naar Jürgen Klopp. "De Jürgen Klopp-filosofie spreekt mij aan. Hij zegt: 'Je moet problemen oplossen voordat het problemen zijn.' Daar handel ik naar. Ik wil dat spelers zich prettig en veilig voelen. En dat betekent niet dat je elkaar de waarheid niet kunt zeggen. Integendeel. Juist als er onderlinge waardering is, kun je elkaar beter maken. Het is onzin om trainers met zo'n menselijke aanpak soft te noemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen