RKC-spitsen scoren niet: "Ze hikken tegen dat goaltje aan"

RKC-spitsen scoren niet: "Ze hikken tegen dat goaltje aan"

21 februari 2020 – Als je niet scoort, kun je niet winnen. Het is één van de problemen van RKC Waalwijk in dit Eredivisie-seizoen. De promovendus staat laatste en heeft samen met ADO Den Haag de minste goals gemaakt in dit voetbaljaar. Trainer Fred Grim weet dat scoren een groot probleem is voor zijn ploeg.In 2020 scoorde RKC in vijf duels pas één keer. Opmerkelijk is ook dat de twee centrumspitsen, Mario Bilate en Dylan Vente, allebei nog geen goal hebben gemaakt in dit seizoen. Laatstgenoemde staat nu buitenspel met een knieblessure en beleeft vooralsnog een zeer ongelukkige periode in Waalwijk. "Toen Dylan bij RKC kwam, was hij net geopereerd aan een knie en daarom niet helemaal topfit. Daardoor moest hij meteen een inhaalslag maken", stelt trainer Fred Grim tegen De Telegraaf. "Mede daardoor is hij een beetje achter de feiten aan blijven lopen. Op een gegeven moment heb ik gekozen voor Bilate in de spits. Het is jammer dat het zo is gelopen voor Dylan, want normaal is hij natuurlijk gewoon een goede spits voor het Eredivisie-niveau."

Ook Bilate heeft dus nog niet gescoord. Dat verdediger Melle Meulensteen met drie goals gedeeld topscorer is, zegt veel. "Meerdere spelers hikken tegen dat goaltje aan. Ons veldspel is goed verzorgd, tegen ADO Den Haag hadden we in de tweede helft meer dan tachtig procent balbezit, maar onze spitsen zijn ook afhankelijk van de toevoer en het lukt ons tot nu toe onvoldoende om hen in stelling te brengen", vindt Grim.

De trainer weet ook dat het moeilijk wordt om er in te blijven met RKC. Het gat met ADO is vijf punten, de kloof met PEC Zwolle bedraagt zelfs tien punten. "Dat alle ploegen om ons heen puntjes sprokkelen, geeft wel aan hoe noodzakelijk het voor ons is om deze wedstrijd te gaan winnen", doelt hij op het duel met Sparta van vrijdag.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 29 oktober 2020

  2. woensdag 28 oktober 2020