Bosz met Bayer knap langs Porto, moeizame zege Roma

20 februari 2020, 22:57

Peter Bosz heeft donderdagavond een goede uitgangspositie geboekt in de zestiende finales van de Europa League. In eigen huis rekende de coach met Bayer Leverkusen knap af met FC Porto - al zal de coach wel balen van een late tegentreffer -, terwijl invaller Justin Kluivert met AS Roma moeizaam won van AA Gent. 

 

Bayer Leverkusen – FC Porto 2-0 

Peter Bosz heeft zijn goede vorm in 2020 doorgetrokken tegen FC Porto: de oefenmeester rekende in eigen huis af met de nummer twee van Portugal. Vorig seizoen lieten de Duitsers zich nog verrassen door FK Krasnodar in de eerste ronde van de knock-outfase van de Europa League, maar ditmaal ging het een stuk beter. Na een klein half uur tikte Lucas Alario een doorgekopte bal van Kevin Demirbay bij de tweede bal binnen en vertaalde zo het ruime veldoverwicht in een terechte voorsprong. 

 

Met Daley Sinkgraven negentig minuten op het veld ging Bayer – dat dit kalenderjaar al zes officiële duels won en alleen van 1899 Hoffenheim verloor – door. Na zestig minuten kreeg het een strafschop na een overtreding op Kevin Volland, die werd genomen door Kai Havertz. Zijn eerste poging faalde, maar omdat Porto-keeper Agustín Marchesín te vroeg van zijn lijn kwam, mocht het talent nogmaals aanleggen: 2-0. 

Er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat Zé Luís vrijwel uit het niets de pijnlijke aansluitingstreffer maakte. Een vrije trap werd verlengd, ingekopt en in de rebound werd de bal over de doellijn gewerkt. Bayer Leverkusen kan desondanks tevreden zijn met knappe overwinning, te meer omdat in de slotfase het nog ontsnapte aan de gelijkmaker. Toch had Bosz gezien het spelbeeld liever de 2-1 over de streep getrokken, met de lastige return in Portugal in het vooruitzicht. 

AS Roma – AA Gent 1-0 

Groots speelde AS Roma geen seconde in eigen huis, toch kreeg het uiteindelijk met vallen en opstaan een prima uitgangspositie in de schoot geworpen. Na balverlies bij Gent kon Kluivert-concurrent Carles Pérez na een prima steekpass na een klein kwartier al de score openen, maar daarmee gingen de Romeinen niet bepaald beter voetballen.

De Belgen creëerden de nodige kansen en hadden via Laurent Depoitre eigenlijk meermaals moeten scoren, maar de aanvaller schoot zijn enorme kansen heel slap in. Aan de andere kant moest Thomas Kaminski overigens ook flink aan de bak om de Romeinse counters tegen te houden, maar dat AA Gent uiteindelijk met 1-0 verloor, mag het alleen zichzelf verwijten. Voor AS Roma is het de eerste zege na vijf duels zonder winst (4x verlies) en daarmee extra lekker: Kluivert's rol bleef oviergens beperkt tot een korte invalbeurt.

Overige uitslagen:

Wolverhampton Wanderers - Espanyol 4-0

APOEL Nicosia – FC Basel 0-3

Glasgow Rangers – Sporting Braga 3-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen