Blind: "Scheidsrechter had de wedstrijd totaal niet onder controle"

20 februari 2020, 21:49   Bijgewerkt: 20 februari 2020, 21:55

Daley Blind heeft zich donderdagavond geërgerd aan scheidsrechter Ruddy Buquet. De verdediger van Ajax merkte dat de Fransman niet precies wist wat hij deed in Getafe, waar hij de leiding had over het Europa League-duel. "De scheidsrechter had de wedstrijd totaal niet onder controle", brieste de Ajacied, die overigens ook zijn hand in eigen boezem stak.

Dat deed hij op het clubkanaal van de Amsterdammers. "Het is een hele vervelende ploeg, die continu naar de grond gaat. Het is zo frustrerend als je niets doet en de scheidsrechter overal intrapt", baalde Blind, die vond dat Ajax zich soms liet provoceren. "Maar je moet ook mee in de duels en je zelf soms laten vallen. Maar het moment dat je kúnt voetballen, moet je je wel focussen en dat ook doen. We hebben zelf de bal niet lang genoeg in de ploeg gehouden en geen grote kansen gecreëerd."

En daarmee was Blind ook kritisch op het spel van Ajax. "Te veel spelers waren niet goed genoeg aanwezig", concludeerde Blind eerlijk. Pas in de slotfase lukte het Ajax wel om de bal goed rond te laten gaan. "Als we dat eerder durven te doen, kunnen we zo veel beter." Maar in de eindfase ging het ook nog eens pijnlijk mis. "Die tweede goal, dat mag ons niet gebeuren", was Blind kritisch op Perr Schuurs, die de bal verloor. 

Desondanks gelooft Blind nog wel in een goed resultaat in de return. "Thuis zijn we sterk, het is zeker nog niet gespeeld. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal. We zijn de veel beter voetballende ploeg. Maar dat Getafe een vervelende ploeg is om tegen te spelen, is zeker. We kunnen onze borst natmaken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen