Getafe koning tijdrekken: bijna record zuivere speeltijd tegen Ajax

20 februari 2020, 21:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Getafe toonde zich donderdagavond tegen Ajax meester in tijdrekken. De Spanjaarden nestelden zich zelfs in de recordboeken: sinds 2009 had slechts één Europa League-wedstrijd minder zuivere speeltijd dan die van Getafe - Ajax.

Slechts 42 minuten en 36 seconden werd er echt gevoetbald in het Coliseum Alfonso Perez. Ajax ontving in aanloop naar het duel meermaals waarschuwingen over het zuigende spel van Getafe. Die voorspellingen kwamen ook volledig uit. Ryan Babel was het in de tweede helft zo beu, dat hij het gedrag van de tegenstander imiteerde.

Behalve dat Ajax een 2-0 nederlaag leed, kreeg Nicolas Tagliafico ook een gele kaart en is de linksback geschorst voor de return. Daartegenover staat dat Andre Onana weer terugkeert van een schorsing.