Ten Hag baalt dat Ajax zich liet provoceren door Getafe

20 februari 2020, 21:39   Bijgewerkt: 20 februari 2020, 21:45

Erik ten Hag erkent dat Ajax donderdagavond te veel meeging in het provocerende gedrag van de spelers van Getafe. De oefenmeester zag hoe zijn elftal alleen in het laatste deel van de wedstrijd haar niveau haalde en ook aan de bal een te zwakke wedstrijd speelde. "We hadden te vaak ons hoofd er beter bij moeten houden."

Dat zei de coach tegenover FOX Sports over de met 2-0 verloren wedstrijd. "We kunnen beter dan we vanavond op de mat hebben gelegd", baalde Ten Hag. "We hebben te weinig gebracht. In de goede fases en op de momenten dat het kon, moet je langer aan de bal blijven. Waarom het niet lukte? Dat heeft ook met de vorm van de dag te maken. Die kan vele malen beter", zei hij met gevoel voor enig understatement.

Getafe koning tijdrekken: bijna record zuivere speeltijd tegen Ajax

Dat Ajax zich liet provoceren, was niet handig. Ryan Babel bijvoorbeeld, die een schwalbe imiteerde. "Je weet dat ze alles uit de kast halen en het hele theater langskomt. Maar daar mag je niet in meegaan", aldus Ten Hag, die wel gelooft in een beter resultaat dan in Getafe. "We moeten de lessen van vandaag leren. Niet meegaan in hun opportunisme. Voetballen waar je dat kunt doen en niet te ongeduldig worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen