Roda JC hoopt seizoen met interim Verberne af te maken

20 februari 2020, 20:25

Roda JC gaat kijken of het mogelijk is om met Maurice Verberne als hoofdtrainer het seizoen af te maken. De assistent van Jean-Paul de Jong werd bij het ontslag van De Jong doorgeschoven en de Kerkraders gaan kijken of hij het seizoen mag afmaken van de KNVB, ondanks dat hij niet over de juiste papieren beschikt. "Iedereen is hier zeer tevreden over hoe de huidige staf met de spelersgroep omgaat."

Dat vertelt technisch directeur Jeffrey van As tegenover 1Limburg. "Als ze langer zouden kunnen blijven, dan zullen we dat niet nalaten", verzekert Van As, die sindskort actief is bij Roda JC en officieel pas op 1 maart begint. Eerder al werd bekend dat Alfons Groenendijk – die werd gelinkt aan de klus – in elk geval niet instapt. "Voor een nieuwe trainer is het ook lastig om midden in het seizoen in te stappen. Uiteraard moeten we rekening houden met de regels, maar wellicht geeft de KNVB ons langer dispensatie. Dat zijn we aan het uitzoeken."

Lees ookGroenendijk dit seizoen niet naar Roda JC: "Uitgesloten"

Officieel mag Verberne maximaal vier weken aan het roer staan bij de Eerste Divisie-club, maar als het aan de technische leiding ligt, dan wordt dat de rest van dit seizoen voor de man die in mei begint aan zijn trainerscursus. Hoewel Van As officieel pas in maart aan het werk zou gaan, is hij dus al bezig. Ook omdat er liefst twintig spelers een aflopend contract hebben. Van As: "Ik wil een eerlijk beeld krijgen van de spelers en ze dan ook eerlijk vertellen of we met ze doorgaan of niet."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen