Ten Hag ziet sleutelrol voor Ziyech en wil diepgang zien

20 februari 2020, 18:46   Bijgewerkt: 20 februari 2020, 18:54

Ajax-trainer Erik ten Hag ziet donderdagavond voor Hakim Ziyech een sleutelrol weggelegd in de Europa League-wedstrijd tegen Getafe. De oefenmeester heeft hem bewust op het middenveld gezet en niet aan de zijkant van de aanval, om hem zo veel aan de bal te krijgen. Op die manier kan Ziyech zich onder de (harde) duels uitvoetballen. "Daarom willen we hem niet vanaf de zijkant hebben."

Dat zei Ten Hag tegenover FOX Sports vlak voor het duel met Getafe. "Zij dekken vol door en als we Ziyech op het middenveld zetten, moeten ze doorstappen. Dan kan Hakim zich vrijspelen, ofwel direct of via de derde man. Hij moet dan aan de bal de lijnen vrijmaken", legde Ten Hag zijn keuze voor Ziyech op het middenveld uit.

Het is overigens wel de vraag of hij al klaar is voor negentig minuten voetbal, datzelfde geldt voor Daley Blind. "Ik denk het eigenlijk niet", zei Ten Hag, die daarom Perr Schuurs op de bank houdt ten faveure van Édson Álvarez. "We weten niet of ze tot het einde doorkunnen en Schuurs is er ook even uitgeweest. Dat zou een derde wissel kunnen worden."

Naast het aan de bal brengen van Ziyech is er nog een belangrijk recept wat kan leiden tot winst: diepgang. "Die hopen we te hebben met Traoré, Babel, Van de Beek en Dest. Hun linksachter is aan de bal heel goed, maar heeft verdedigend zwakheden", zag Ten Hag in de analyse. "Daarnaast moeten we tweede ballen winnen en mannelijk en slim zijn. De wedstrijd tegen Valencia was daarin wel een les, ja."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen