Ajax laat Siem de Jong gratis naar FC Cincinnati gaan

20 februari 2020, 16:23   Bijgewerkt: 20 februari 2020, 17:44

Siem de Jong (31) is niet langer een speler van Ajax: de middenvelder vertrekt per direct transfervrij naar FC Cincinnati. De Amsterdammers laten de overbodig geraakte voetballer gratis gaan naar de MLS-club, waar Ron Jans eerder deze week na een racisme-zaak opstapte. 

Dat heeft FC Cincinnati bekend gemaakt. "We denken dat Siem een belangrijke rol kan vervullen in ons aanvalsspel", legt GM-manager Gerard Nijkamp uit. "Hij heeft niet alleen een indrukwekkende intelligentie en veel vaardigheden, ook heeft hij veel ervaring opgedaan in de meest prestigieuze competities. We denken dat hij een geweldige toevoeging is voor onze club."

Lees ook: Jans stopt bij FC Cincinnati: hoe kon het incident zo ontsporen?

"Toen Cincinnati hun plan presenteerde aan mij, leek mij dit een geweldige ervaring", aldus De Jong over zijn nieuwe club. "Hopelijk kan ik de club en de spelers helpen om hier iets speciaals op te bouwen." FC Cincinnati is werkzaam aan haar tweede seizoen in de MLS: vorig jaar haalde het de play-offs lang niet. Hoewel de spelersgroep met onder andere Jürgen Locadia en Haris Medunjanin flink is versterkt, zal de club na het incident met Jans wel op zoek moeten naar een nieuwe coach.

De Jong raakte bij Ajax de laatste tijd definitief op het tweede plan. Hij kreeg vorige maand tegen FC Groningen nog de kans in de basis als vervanger van de toen geblesseerde Hakim Ziyech. Echter kon De Jong niet brengen wat Erik ten Hag van hem verwachtte en de middenvelder kwam sindsdien niet meer in actie voor Ajax. In totaal speelde hij meer dan tweehonderd duels namens de Amsterdammers, met wie liefst hij vier landstitels veroverde. Ook speelde hij voor Newcastle United, PSV en Sydney FC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen