Advocaat is totaal niet bezig met het Happel-record

20 februari 2020, 16:15   Bijgewerkt: 20 februari 2020, 16:27

Dick Advocaat is niet bezig met het record van Ernst Happel. Laatstgenoemde bleef ooit als coach van Feyenoord liefst 31 duels op rij ongeslagen, nadat hij was aangetreden bij de Rotterdammers. Advocaat kan bij een zege op Fortuna Sittard al op twaalf Eredivisie-wedstrijden komen. "Maar ik ben er niet echt mee bezig hoor, ik hou niets bij."

Dat zei de coach tijdens de persconferentie voorafgaand aan het treffen met de Limburgers. "Dat het nu over Happel gaat vind ik wel mooi. Hij was mijn eerste trainer en hij was een heel grote meneer in de voetballerij. Dat is wel bijzonder", glimlachte de ervaren coach tegenover het Algemeen Dagblad. "Verder moeten we gewoon blijven doen waar we goed in zijn."

Lees ook: Bozeník mag het zaterdag als basisspeler laten zien

Dat moet Feyenoord wel doen zonder de geblesseerde Nicolai Jørgensen ("Iemand is op zijn tenen gaan staan"), Oguzhan Özyaküp, Eric Botteghin en Luis Sinisterra, die een zware kwetsuur opliep. "Luis is twintig jaar. Hij komt erover heen, maar het is wel een blessure van zeven, acht of negen maanden. Maar dat gebeurt in de voetballerij", weet Advocaat.

Daarom krijgen spits Robert Bozeník en Sam Larsson een kans in de basiself van de Rotterdammers. "We hebben veel wilskracht en zelfvertrouwen dat we ook bij achterstand nog terug kunnen komen", zei Advocaat tegenover RTV Rijnmond. Wel hoopt de coach dat er tegen Fortuna Sittard geen onderschatting zal plaatsvinden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen