Hateboer bewierookt in Italië: 'Zoals Van Basten en Seedorf'

20 februari 2020, 10:17

Hans Hateboer speelde woensdag misschien wel de mooiste wedstrijd van zijn carrière. De rechtervleugelspeler scoorde twee keer in het met 4-1 gewonnen Champions League-duel met Valencia. Het levert hem lovende kritiek op in de Italiaanse media.

De Corriere dello Sport trekt de vergelijking tussen Hateboer en enkele iconische landgenoten. 'Het was woensdag een film die bijna 50.000 fans van Atalanta in San Siro hebben beleefd. Hans Hateboer vertolkte de absolute hoofdrol met zijn eerste doelpunten van het seizoen. Hij was belangrijk voor Atalanta, zoals in Europees verband alleen Marco van Basten en Clarence Seedorf dat voor Italiaanse clubs in het verleden lieten zien.' Ook die twee spelers waren in de knock-out-fase van de Champions League ooit goed voor twee goals in een wedstrijd.

Ook La Gazzetta dello Sport is zeer positief over Hateboer. 'De Nederlander had dit seizoen nog niet gescoord in het shirt van Atalanta. Hij wachtte met zijn twee doelpunten tot hij tijdens een duel historie zou kunnen schrijven. Dat is gelukt. Atalanta speelde nooit eerder zo goed. De club moet deze knappe Nederlandse gozer bedanken. Een van de spelers die een sympathieke indruk maakt, maar die niet vaak op de voorgrond treedt.'

Atalanta speelt op 10 maart de return tegen Valencia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen