Gisteren gemist: droomavond Hateboer, RB Leipzig verslaat Spurs

20 februari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 19 februari.

Eerste twee CL-treffers Hateboer helpen Atalanta langs Valencia

Een droomavond voor Hans Hateboer: dankzij zijn eerste twee Champions League-doelpunten staat Atalanta met anderhalf been in de kwartfinale. De Italianen wonnen woensdagavond met maar liefst 4-1 van Valencia. De debutant deed dat in San Siro, omdat het eigen stadion gerenoveerd wordt. Hateboer werd bovendien nog gekroond tot man of the match.

Hateboer dolblij: "Ik had als enige nog niet gescoord"

Hans Hateboer beleefde woensdag een absolute droomavond in de Champions League. Met zijn eerste twee doelpunten in het miljardenbal had hij een groot aandeel in de 4-1 zege van Atalanta op Valencia. Het waren voor Hateboer tevens zijn eerste goals van het seizoen.

Spurs na thuisnederlaag op rand van CL-uitschakeling

RB Leipzig heeft in Londen een uitstekende uitgangspositie gecreëerd voor plaatsing voor de kwartfinale van de Champions League. Op bezoek bij Tottenham Hotspur won de Duitse club woensdagavond met 0-1. Er waren kansen genoeg, maar wonder boven wonder vielen er weinig doelpunten. Uiteindelijk besliste de strafschop van Timo Werner wie de winnaar werd.

Manchester City geeft fans weer even reden tot lachen

Manchester City heeft de tweede plaats in de Premier League steviger in handen genomen door West Ham United met 2-0 te verslaan. Het is nog maar de vraag of die plek The Citizens aan het einde van het seizoen een Champions League-ticket oplevert. De Engelse grootmacht kreeg onlangs immers te horen dat het twee jaar wordt geweerd uit het miljardenbal. Woensdagavond gaf City zijn fans in elk geval weer even reden tot lachen.

Ten Hag: "Morgen wordt gevraagd, zo niet geëist om slim te zijn"

Ajax neem het donderdag in de Europa League op tegen Getafe, dat bekend staat om zijn harde speelstijl. Erik ten Hag realiseert zich dat de Amsterdammers daar niet alleen mooi en verzorgd voetbal tegenover kunnen stellen. Op de afsluitende persconferentie voor de wedstrijd in Spanje gaat de trainer ook in op vragen over Hakim Ziyech, Daley Blind en Bruno Varela.

Slot kent kracht LASK: "Zetten agressief en massaal druk"

AZ vervolgt donderdagavond de Europa League met een thuiswedstrijd tegen LASK Linz. In de afsluitende persconferentie voor het duel in het AFAS Stadion besprak trainer Arne Slot de huidige vorm van de Alkmaarders, de noodgedwongen wijzigingen in zijn basiself en de Oostenrijkse tegenstander. "We zullen goed aan de bal moeten zijn om tot kansen te komen", aldus de coach.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen