Spurs na thuisnederlaag op rand van CL-uitschakeling

19 februari 2020, 23:03

RB Leipzig heeft in Londen een uitstekende uitgangspositie gecreëerd voor plaatsing voor de kwartfinale van de Champions League. Op bezoek bij Tottenham Hotspur won de Duitse club woensdagavond met 0-1. Er waren kansen genoeg, maar wonder boven wonder vielen er weinig doelpunten. Uiteindelijk besliste de strafschop van Timo Werner wie de winnaar werd.

Het was voor de eerste keer in de geschiedenis dat deze twee ploegen tegenover elkaar stonden en dat leverde vanaf minuut één veel spektakel op. Het leek alsof RB Leipzig een thuiswedstrijd aan het spelen was. Binnen twee minuten hadden de Duitsers al vier grote kansen bij elkaar gespeeld. Tot een vroege voorsprong resulteerde het niet, maar het wedstrijdbeeld was er wel mee bepaald.

In de tweede helft ging de storm van Leipzig even liggen. Er werd nog steeds veel gejaagd bij balverlies, maar het aantal kansen verminderde. Het vele afjagen leverde het Leipzig wel veel balbezit op. Konrad Laimer besloot na een combinatie het strafschopgebied in te lopen en daar werd hij opgevangen door Ben Davies. De scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip en toonde Davies de gele kaart. Werner wist de kalmte te bewaren en schoot de bal hard en laag in de hoek.

Ondanks het aandringen van Tottenham kwam de Duitse verdediging niet heel erg in de problemen. In de slotfase begon het naar voren pompen van de bal, maar dat leverde niets op voor de thuisploeg. De Duitse muur hield stand. Door de overwinning heeft het equipe van Julian Nagelsmann de beste papieren voor de return, maar door het slechte afmaken van de kansen heeft Tottenham ook nog een goede kans om de volgende ronde te bereiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen