Manchester City geeft fans weer even reden tot lachen

19 februari 2020, 22:26   Bijgewerkt: 19 februari 2020, 22:38

Manchester City heeft de tweede plaats in de Premier League steviger in handen genomen door West Ham United met 2-0 te verslaan. Het is nog maar de vraag of die plek The Citizens aan het einde van het seizoen een Champions League-ticket oplevert. De Engelse grootmacht kreeg onlangs immers te horen dat het twee jaar wordt geweerd uit het miljardenbal. Woensdagavond gaf City zijn fans in elk geval weer even reden tot lachen.

De tuchtcommissie van de UEFA maakte afgelopen vrijdag wereldkundig dat Manchester City de komende twee seizoenen niet welkom is in de Champions League vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regelgeving. City, dat in beroep is gegaan in de straf, heeft er dus mogelijk niets aan om in de top-vier te eindigen. Ondanks de schorsing die de club boven het hoofd hangt, stond woensdagavond een gemotiveerd City op het veld.

Nadat Gabriel Jesus enkele mogelijkheden om zeep had geholpen, kwam Manchester City via Rodri na een halfuur op voorsprong tegen West Ham United. Hij kopte raak uit een hoekschop van De Bruyne. De Belg was na een uur zelf trefzeker. Na een combinatie met Bernardo Silva verdubbelde hij de marge. Zonder in de problemen te komen speelde Manchester City vervolgens die wedstrijd uit.

Door de zege heeft Manchester City nu vier punten voorsprong op nummer drie Leicester City. Koploper Liverpool heeft liefst 22 punten meer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen