Bergwijn in de basis bij Spurs, Cillessen terug bij Valencia

19 februari 2020, 20:39

Steven Bergwijn maakt woensdagavond zijn Champions League-debuut voor Tottenham Hotspur. De van PSV overgekomen aanvaller heeft van trainer José Mourinho een basisplaats gekregen tegen RB Leipzig. Jasper Cillessen, enige tijd uit de roulatie geweest, keert bij Valencia terug in de wedstrijdselectie. Tegen het Nederlands getinte Atalanta begint hij wel op de bank.

Voor Bergwijn wordt het zijn derde optreden voor Tottenham Hotspur. Bij zijn debuut tegen Manchester City (2-0 winst) was hij meteen trefzeker. Afgelopen weekend deed hij ook van zich spreken tegen Aston Villa (2-3 winst). Hij versierde een strafschop, die in twee instanties werd binnengeschoten door Heung-min Son. Nu mag hij het ook op het hoogste podium laten zien. Namens PSV speelde Bergwijn al twaalf wedstrijden in de Champions League.

Bij Valencia neemt Cillessen na enige tijd weer plaats op de bank. Hij kampte de voorbije tijd met een heupblessure. Daarvoor had hij last van zijn kuit. Hij treft in San Siro, het decor van de wedstrijd tussen Atalanta en Valencia, een aantal landgenoten. Bij de Italianen starten Hans Hateboer, Marten de Roon en de Duits-Nederlandse Robin Gosens.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen