Slot kent kracht LASK: "Zetten agressief en massaal druk"

Slot kent kracht LASK: "Zetten agressief en massaal druk"

19 februari 2020 – AZ vervolgt donderdagavond de Europa League met een thuiswedstrijd tegen LASK Linz. In de afsluitende persconferentie voor het duel in het AFAS Stadion besprak trainer Arne Slot de huidige vorm van de Alkmaarders, de noodgedwongen wijzigingen in zijn basiself en de Oostenrijkse tegenstander. "We zullen goed aan de bal moeten zijn om tot kansen te komen", aldus de coach.AZ verloor afgelopen weekend op bezoek bij FC Twente (2-0), een nederlaag die slechts enkele dagen na de pijnlijke bekeruitschakeling tegen NAC Breda (1-3) volgde. "Winst en verlies liggen heel dicht bij elkaar", begon Slot woensdag. "Dat zien we ook de laatste weken. Elk duel heeft zijn eigen verhaal. Tegen FC Twente bleef ons goede aanvalsspel achterwege, maar dat zag ik in de andere wedstrijden wel. Het team maakt het individu goed."

Dat AZ niet de gewenste resultaten behaalt, komt volgens Slot niet doordat 'de AZ-code' gekraakt is. "Het is zaak om meer druk op het midden te generen. We gaan niet 180 graden de andere kant op, maar we gaan wel proberen de gaten op de zijkanten weer te vinden of te zoeken naar een andere manier om tot kansen zien te komen."

Wisselingen
Omdat Stijn Wuytens geblesseerd is en Fredrik Midtsjø geschorst, zal Slot noodgedwongen enkele wijzingen moeten doorvoeren. "Elke ploeg heeft gedurende een seizoen echter last van blessures. Dat hebben wij nu. Ik denk dat we nog steeds in staat zijn om 11 goede spelers op te stellen. Soms betekent het dat andere jongens de kans krijgen. Daardoor kunnen ook weer dingen ontstaan."

LASK Linz
In LASK Linz treft AZ de koploper van de Oostenrijkse competitie die afgelopen vrijdag nog won bij RB Salzburg. "Zij zetten heel agressief en massaal druk", wist Slot. Als wij in staat zijn om daar onderuit te voetballen, dan ligt er veel ruimte om zelf te voetballen. Ik kan echter ook heel veel situaties laten zien waarin dat niet lukt, wat resulteert in kansen en doelpunten voor LASK. We zullen goed aan de bal moeten zijn om tot kansen te komen. Natuurlijk denken we er ook over na om onder hun druk vandaan te komen. Voetbal zal in ieder geval leidend zijn."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 1 april 2020

  2. dinsdag 31 maart 2020