Levchenko steunt Jans: 'De club laat hem keihard vallen'

Levchenko steunt Jans: 'De club laat hem keihard vallen'

19 februari 2020 – Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS, heeft via Twitter zijn steun uitgesproken aan Ron Jans. De 61-jarige trainer stapte dinsdag op als hoofdtrainer van FC Cincinnati vanwege een vermeende racismezaak. De Amerikaanse spelersvakbond gaf hem vervolgens een behoorlijke trap na.Ook FC Cincinnati spaarde Jans niet. Voorzitter Jeff Berding liet op een speciaal ingelaste persconferentie weten dat de trainer betrokken was bij meerdere incidenten. Jans zelf beweerde enkel in de kleedkamer te hebben meegezongen met een hiphopnummer waarin het woord nigger voorkomt.

Levchenko werkte bij FC Groningen enkele jaren samen met Jans. 'Ik maakte daar deel uit van een groep spelers met verschillende nationaliteiten, afkomstig uit verschillende culturen. Ron bleek enorm geïnteresseerd in verschillende culturen en achtergronden en was zeer betrokken bij alle spelers, begint hij.

'Voor mij is het dus simpelweg onmogelijk om te geloven dat Ron Jans racistisch zou zijn. Dat is hij niet', vervolgt Levchenko. 'Ik ben ook echt geschokt door het statement van onze Amerikaanse collega's van de MLS Players Association, dat hem ongelooflijk beschadigt. Dat de club hem in deze situatie keihard laat vallen, zegt helaas veel over de daar verantwoordelijke mensen.'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 5 april 2020

  2. zaterdag 4 april 2020