Getafe-coach Bordalás ziet Cruijff als grote inspiratiebron

19 februari 2020, 16:10   Bijgewerkt: 19 februari 2020, 16:27

Voor José Bordalás bestaat geen twijfel over wie de favoriet is in het tweeluik tussen Getafe en Ajax. Op zijn afsluitende persconferentie schuift de trainer van de verrassende nummer drie van Spanje de favorietenrol in de schoenen van de Amsterdammers. Ook vertelt hij dat hij zich heeft laten inspireren door Johan Cruijff.

"Het wordt een leuke en interessante ontmoeting. Getafe maakt een sterk seizoen door, maar Ajax is logischerwijs de favoriet als je kijkt naar historie en niveau. Ajax weet hoe zulke knock-outwedstrijden gespeeld moeten worden en was vorig seizoen een halvefinalist in de Champions League", wordt hij geciteerd in Spaanse media.

Aan zijn agressieve speelstijl is het niet af te lezen, maar Bordalás zegt groot fan te zijn van Cruijff. "Van jongs af aan heeft Johan Cruijff mij geïnspireerd. Als kind probeerde ik hem na te doen, hij was altijd mijn idool. Als coach had hij de kwaliteiten om alles uit een speler te halen. Ook als het leek alsof ze niet over veel talent beschikten, haalde hij er het maximale uit."

Dat er kritiek is op zijn speelstijl, deert hem niet. "We zijn het gewend een label opgeplakt te krijgen. Hiermee probeert men de scheidsrechters te beïnvloeden, wat hopelijk niet lukt. Ze maken zich zorgen en dat is een goed teken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen