City overtuigd van onschuld en vecht dat tot de laatste snik aan

19 februari 2020, 15:35   Bijgewerkt: 19 februari 2020, 15:40

Manchester City gaat er alles aan doen om de opgelegde straf nog terug te laten draaien. Dat is de belofte die directeur Ferran Soriano woensdag heeft gedaan. Volgens hem heeft de club de regels niet overtreden en is de sanctie derhalve niet eerlijk. "De fans kunnen twee dingen aannemen. De beschuldigingen zijn niet juist en dat wij doen er alles aan om dat te bewijzen."

Dat vertelde hij in de Engelse media over de straf die City opgelegd kreeg vanwege de Financial Fair Play-regels. De Engelsen zijn de komende twee seizoenen niet welkom in de Champions League. Ook dient City een boete van dertig miljoen euro te betalen. Onjuist, zo stelt Soriano. "Onze administratie is vele malen bekeken door accountants en toezichthouders", stelt Soriano, die ook laat weten dat City aan alle onderzoeken van de voetbalbond heeft meegewerkt. Naar zijn gevoel was de club echter al veroordeeld, toen het onderzoek nog plaats moest vinden. "Dit heeft niets met gerechtigdheid te maken, maar veel meer met politiek."

Lees ook: 'Manchester City moet ook vrezen om titel 2014 nog in te leveren'

Volgens Soriano zijn de aantijgingen pertinent niet waar. "De eigenaar van de club heeft geen geld in Manchester City gestopt dat niet op een legale manier aangegeven wordt", aldus de directeur. "We zijn een duurzame club, een die winst maakt. Van schulden zijn geen sprake bij Manchester City." De zaak ligt inmiddels bij het CAS, die uitspraak moet doen in de hele zaak, die City dus belooft vol aan te vallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen