Van den Brom alsnog geschorst voor wangedrag richting Mulder

Van den Brom alsnog geschorst voor wangedrag richting Mulder

19 februari 2020 – John van den Brom is woensdag door de KNVB voor zijn woede-uitbarsting aan het adres van Siemen Mulder voor twee duels geschorst, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. De oefenmeester kreeg de straf vanwege het op verbale en non-verbale wijze in diskrediet brengen van de arbitrage afgelopen weekend in het Eredivisie-duel met Willem II (1-1).Dat heeft de KNVB laten weten. Van den Brom ging enorm tekeer tegen Mulder, nadat hij een overtreding zou hebben gemist waaruit Willem II de late gelijkmaker scoorde. 'F*cking hell, man!', 'Klootzak.', en 'Wat een lul, joh'' slingerde de eindverantwoordelijke man van FC Utrecht naar het hoofd van de arbiter, die wel een gele kaart trok, waar rood wellicht beter had gepast. Ook vierde official Marc Nagtegaal moest het ontgelden. Omdat Van den Brom na het duel doorging jegens Mulder en daar niet voor werd bestraft door de scheidsrechter op dat moment, kon de voetbalbond met terugwerkende kracht ingrijpen voor deze actie en heeft dat dus ook gedaan.

Lees ook: Van den Brom noemt Mulder 'lul': "Wordt geen klote mee gedaan"

Over de actie van Van den Brom werd door velen schande gesproken, onder andere oud-scheidsrechter Roelof Luinge liet zich in niet mis te verstane woorden uit over de bizarre actie. De schorsing houdt in dat de oefenmeester de wedstrijd tegen FC Twente aan zich voorbij moet laten gaan: zijn taken worden overgenomen door assistent-trainer Dennis Haar.

De KNVB grijpt in vanwege de gedragscode 'Officials Betaald Voetbal', die op verzoek van de clubs in het betaald voetbal werd vastgesteld. Die code moest onbehoorlijk gedrag richting de arbitrage tegengaan en bovendien zorgen voor een betere voorbeeldfunctie.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020

  3. zaterdag 28 maart 2020