KNVB verlengt ook met Oranje-assistent Veurink

19 februari 2020, 14:51

De KNVB heeft het contract van Arjan Veurink woensdag verlengd. De assistent-coach van Sarina Wiegman bij de OranjeLeeuwinnen blijft tot en met de zomer van 2023, wanneer opnieuw het wereldkampioenschap wordt gehouden, actief in Zeist.

Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. "Ik ben eerst en vooral heel trots dat ik ook de komende jaren in deze rol deel uitmaak van de geweldige ontwikkeling die het vrouwenvoetbal in Nederland beleeft", aldus Veurink. "Wat voor mij ook belangrijk is, is dat ik naast mijn rol bij het team, van de KNVB ook de ruimte krijg om me persoonlijk verder te ontwikkelen in alle facetten die bij het trainerschap horen."

Lees ookWiegman hoopt dat assistent Veurink ook nieuw contract krijgt

Wiegman – die in december al haar contract verlengde tot en met 2021 – is blij met het nieuws. "Wij vullen elkaar op alle fronten heel goed aan, zowel binnen als buiten het veld. Plus - het grote publiek realiseert zich dat niet altijd - Arjan is met al zijn ervaring en achtergrond uitgegroeid tot een echte specialist in de top en de breedte van het vrouwenvoetbal. Daarmee is zijn meerwaarde groter dan 'slechts' zijn rol als assistent."

Assistent-trainer Arvid Smit, keeperstrainer Erskine Schoenmakers en inspanningsfysioloog Niels de Vries zijn de andere leden van de technische staf van de Leeuwinnen. De KNVB is bij monde van Nico-Jan Hoogma blij met het contractnieuws, ook voor de 'continuïteit rondom de Nederlandse dames'. Eerder werd Veurink met de vrouwen van FC Twente viermaal kampioen van Nederland. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen