Van Persie ziet Ajax als EL-outsider, United en Arsenal als favoriet

Van Persie ziet Ajax als EL-outsider, United en Arsenal als favoriet

19 februari 2020 – Robin van Persie ziet Ajax als een van de kanshebbers voor de Europa League-winst. Hoewel de voormalig aanvaller zijn oude clubs Arsenal en Manchester United tipt als grote favorieten voor de winst van het tweede toernooi van Europa, zijn de Amsterdammers in zijn ogen outsider.Dat vertelt hij tegenover Omnisport. "Arsenal en Manchester United zijn absoluut favorieten om de Europa League te winnen. Maar Ajax is op een pijnlijke manier uitgeschakeld in de Champions League en heeft ook zeker een kans", denkt RVP. "Ajax heeft namelijk ook een erg sterke selectie."

Hoewel Manchester United opnieuw een moeizaam seizoen kent, predikt Van Persie voor geduld en vertrouwen in trainer Ole Gunnar Solskjaer. "Sir Alex Ferguson kreeg de tijd om zich aan te passen en een bepaald niveau te bereiken. Het is niet goed voor een club om elke twee jaar een nieuwe trainer aan te stellen", vindt de Nederlander, die denkt dat het na het ontslag van David Moyes, Louis van Gaal en José Mourinho nu goed zou zijn om de trainer de tijd te geven.

"Als je voor Solskjaer kiest, geef hem dan ook ruim de tijd. De club moet eerst stabiliteit tonen", aldus Van Persie, die niet denkt dat United dit seizoen in Engeland nog een grote rol van betekenis gaat spelen. "Er zijn nog te veel pieken en dalen om echt voor de prijzen te kunnen spelen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 6 april 2020

  2. zondag 5 april 2020

  3. zaterdag 4 april 2020